Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

BTP: “Yangın kontrolden çıkmış bir şekilde sürüyor”

ANTALYA (İGFA) - Yaklaşık 10 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)'nin kadroları tam destek verirken yangının en başından beri sahada olan teşkilatları, hem söndürme çalışmalarına katılıyor, hem de itfaiye ekiplerine lojistik destek sağlıyor.

Günlerdir olay yerinde olan BTP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Yitmez dikkat çekici açıklamalarda bulundu. “Manavgat yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor, dört yanımız ateş çemberi her şeyimiz yanıyor” diyen Başkan Yitmez, “Yangın söndürme yönetimi başarısızdır. İnsanlar çaresiz bırakılmıştır. Yeterli uçak olmadığı ve zamanında mücadele edilmediği için büyük kayıplar verdik. Halk, köylü bölgeyi iyi biliyor ve yangın tecrübesi var. Köylü ile ortak çalışma yapılarak yangına müdahale edilmeliydi ama edilmedi. Bazı bölgelerde halk kendi taktikleri ile yangını kontrol altına aldı. Oturup masa başında kalem ve kağıtla yazıp çizerek yangın söndürülmez yangın bizzat sahada uygulamalı taktiklerle söndürülür. Köylü bize bırakın fırsat verin diye yalvarıyor. İnsanlar perişan, hayvanlar perişan akan gözyaşları yürekleri dağlıyor. Bu yangında maalesef yetkililer sınıfta kalmıştır" diye konuştu.

Yalan haberler konusunda da uyarıda bulunan Başkan Yitmez, “Bazı haber kanallarında, haber sitelerinde ‘yangın kontrol altına alındı’ diye haberler yapılıyor bu tamamen yalan ve yanlıştır. Yangın kontrolden çıkmış bir şekilde devam ediyor” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263