Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Bursa'daki cinayet davası

 Bursa'da bir kişiyi öldürüp cesedini ormanlık alana gömdükleri öne sürülen 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Selahattin ve kardeşi Şahin Ekin ile Mesut Ahmet Kılıç, maktul Ömer Erkmen'in yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Taraflar arasındaki husumetten dolayı sanıkların yakınları salona alınmadı. Güvenlik güçleri adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Duruşmada söz hakkı verilen sanıklardan Selahattin Ekin, kardeşi Şahin Ekin ve maktul Ömer Erkmen ile aralarında herhangi bir husumet bulunmadığını iddiasını dile getirdi. Daha önce öldürülen kardeşlerinin katil zanlısının bulunması için Erkmen'in kendilerine yardımcı olduğunu belirten Ekin, iddiaları kabul etmedi.

Kılıç ise öldürülen Ömer Erkmen ile kardeş gibi olduklarını savunarak, diğer sanıklar tarafından tehdit edildiğini ve cinayetle hiçbir alakasının bulunmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Cumalıkızık Mahallesi'ndeki ağaçlık alanda 9 Nisan 2017'de toprağa kısmen gömülü erkek cesedi bulunmuştu. İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekip, Bursa Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından kafasına tabancayla 2 el ateş edilerek öldürüldüğü saptanan kişinin, 5 Mart'ta kaybolan Ömer Erkmen (25) olduğunu belirlemişti.

Cesedin bulunduğu bölgede mayın arama dedektörüyle çalışma yapan jandarma, 2 boş kovan ve kopmuş tespih bulmuştu. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Gürsu ilçesindeki TOKİ konutlarındaki bir eve operasyon düzenlemiş ve tutuklu sanıkların da aralarında bulunduğu 6 kişiyi yakalamıştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü serbest kalmış, diğerleri ise olayın zanlısı oldukları iddiasıyla tutuklanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
BursaCinayet DavasıGürsu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263