Öne Çıkanlar düzensiz göçmen Kocaeli Bursa Yalova Tekirdağ

Macron’dan Afganistan açıklaması

"Fransa diplomatik olarak liderliği sürdürmeye devam edecek. BM Güvenlik Konseyi'nin himayesinde İslamcı terörizme karşı mücadeleyi sürdürecek." diyen Macron, "Avrupa, Afganistan'daki krizin yol açacağı mülteci akınına karşı inisiyatif almalı, kayda değer düzensiz göç dalgaları beklemeli ve kendimizi korumalıyız." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE GÖÇMEN ADIMI KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ ADIMI

Düzensiz göç meselesini Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğünü belirten Macron, "Şansölye Merkel ve diğer Avrupalı liderlerle konuştum. Gecikmeden sağlam, koordineli ve ortak bir yanıt vermek için bir girişimde bulunacağız. Bu girişim, düzensiz göçle mücadeleyi, ortaya konulacak çabada dayanışmayı, (sınırları) koruma kriterlerinin uyumlu hale getirilmesi, Pakistan, Türkiye ve İran gibi transit veya ev sahibi ülkelerle işbirliğinin kurulmasını da kapsıyor." diye konuştu.

Macron, açıklaması sırasında 2001 ile 2014 yılları arasında Afganistan'da 90 Fransız askerin hayatını kaybettiğini dile getirdi, ardından da hayatını kaybeden askerlerin ailelerine bir kez daha başsağlığı dileklerini iletti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263