banner280

Bulgaristan Türkiye’nin komsusu ve önemli bir müttefiki olarak kapılarını özellikle Türkiye’den gezi ve iş amaçlı gidenlere hiçbir zorluk çıkarmadığı gibi üstelik yardımcı da oluyorlar.

Bulgaristan Türkiye’nin komsusu ve önemli bir müttefiki olarak kapılarını özellikle Türkiye’den gezi ve iş amaçlı gidenlere hiçbir zorluk çıkarmadığı gibi üstelik yardımcı da oluyorlar. Bulgaristan’ın nüfusu yaklaşık 8 milyon olarak gözüküyor. Bulgaristan’da yaklaşık 2 milyon soydaşımız bulunmakta. 

Uluslararası Gazeteci ünvanı bulunan Fethi Satıcı bu ülkede başta spor müsabakaları vegüreş olmak üzere çok sayıda etkinliğe katılıyor.

Özellikle soydaşlarımızın yoğun olarak ikamet ettikleri Kırcaali, Razgırat, Şumnu, Filibe,Rodoplar ve Deliorman.  il ve  ve kasabalarda yaşayan soydaşlarımız arasında Türkiye ye göç edenlerde Gaziosman Paşa,Gebze,Bursa ve İstanbul’un bazı ilçelerinde yaşamlarını devam ettirmekteler. Sadece Kartal ilçesinde yaklaşık 30 bin soydaşımızın yaşadığını söyleyebiliriz. Serhat şehrimiz Edirne de soydaşlarımızın çoğunlukta bulunduğu bir ilimiz.

Bulgaristan ‘ın en çok Turist  ağırlayan  Başkent Sofya,Rusçuk, Filibe,Şumnu ve Kırcaali bölgesidir.

ÖNEMLİ YERLER

Bulgaristan ‘ın en çok Turist  ağırlayan  Başkent Sofya,Rusçuk, Filibe,Şumnu ve Kırcaali bölgesidir son yıllarda Alman,İngiliz, Fransız,ABD, Japon ve Türk  turistlerin  terci ettikleri bölgelerin sayısına Haskova bölgesinin de dahil olduğunu görmekteyiz. Haskova ya yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Mineral Bali  kasabasının Müslüman belediye başkanı Mümin İskender kasabayı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilere   elinden geldiğince yardımı olmaktadır. Kasabanın  merkezinde  işletmeciliğini yaptığı  Olimpiya Roksona   oteli bölgenin en lüks oteli konumundadır.

ŞİFALI SULARI İLE ÜNLÜ

Haskova iline bağlı Mineral Bali Kasabasının merkezinde bulunan Kaplıca tesisleri özellikle Romatizma, Kireçlenme,Siyatik,kaz ağrıları ve böbrek taşı ve kumu döktüğü ispatlanmıştır. Kaplıca çevresinde çok sayıda lüks otel ve pansiyonlar mevcuttur. Yazmış olduğum rahatsızlığı olanlara Mineral Bali Kaplıcalarını özellikle tavsiye ediyorum. 

 Haber ve Fotoğraflar:Fethi SATICI

BULGARİSTAN'A SADECE GEZMEK İÇİN DEĞİL SANATSAL ETKİNLİKLER İÇİN DE KAFİLELER GİTMEKTEDİR.

BULGARİSTANIN HASKOVA ŞEHRİNDEN BİR GÖRÜNÜM.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263