Geldi geliyor derken bugün bir Ramazan Bayramını daha kutlayacağız, on bir ayın sultanı Ramazan ayının sonunda kutlayacağımız bayramın bütün Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Türkiye bu Ramazan ayını birazda 24 Haziran tarihinde yapılacak genel seçim ile ilgili siyasi partilerin yaptıkları seçim çalışmaları ile birlikte geçirdi, Siyasetçi bazı günler Ramazan ayını kendisi için dezavantaj olarak gördü belli zamanlarda da avantaj olarak saydı.

Son dönemlerde Ramazan ve Kurban bayramları büyük şehirlerde yaşayanlar için adeta kısa bir tatil anlamını taşıyor, Bundan 30 yıl 40 yıl hatta 10 yıl önce aile büyüklerinin diretmesi ile bütün aileler bayramlarda bir arada olurlarken değişen aile yapısı dolayısı ile herkes kendi ekonomik durumuna göre yurt içinde yada yurt dışında tatil yapmak için bayramları adeta birer fırsat sayıyor.

24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçim her ne kadar vatandaşın seçim planını belli bir noktada bozmuş olsa da son iki gündür büyük şehirlerden Anadolu’ya giden oto yollarda çok büyük kalabalıklar görülüyor, Uçaklar yakınlarını görmek isteyen vatandaşları gidecekleri yere götürebilmek adına sefer sayısını çoğalttılar, diğer ulaşım araçları da yurdun bir tarafından diğer tarafına akın akın yolcu taşımaya başladılar.

Bugün başlayacak olan Ramazan bayramı öncesi başlayan göçün hafta başından itibaren bitmesi gerekiyor, her bayram öncesi olduğu gibi eşini-dostunu-akrabalarını görmek için yollarda uzun araç kuyrukları oluşturan vatandaşlarımız dönüşlerde de yine aynı trafik karmaşasına maruz kalacaklar.

Bayram öncesi yetkililerin “Lütfen trafik kurallarına uyun, aşırı hız yapmayın, yorulduğunuzu anladığınız an aracınızı müsait bir yere çekin bir müddet dinlenin, emniyet kemerini mutlaka takın, yola çıkmadan önce aracınızın genel bakımını muhakkak” yaptırın şeklindeki ikazlarına rağmen yolların kan gölüne dönmesi de bir türlü engellenemiyor.

Bizim yaş gurubumuz maalesef bizleri dünyaya getiren, bizi hayata hazırlamak adına “saçını süpürge eden” büyüklerinden ayrı bir bayram geçirmek zorunda kalıyorlar, bizde yıllar önce annemizi-babamızı ve pek çok aile efradımızı kaybetmiş olmanın üzüntüsü ile bir ramazan bayramını daha idrak edeceğiz.

Ramazan bayramından yaklaşık bir hafta sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi dolayısı ile vatandaşımız özledikleri tatili yapamayacaklar, Normal şartlarda son dönemlerde Türk insanının da benimsediği aylar öncesinden yapılan tatil rezervasyonları Nisan ayında alınan Erken seçim kararı sonrasında allak bullak olmuştu, tatil programlarını Haziran ayında okulların kapanmasına göre yapan vatandaşlarımız genel seçim dolayısı ile bu planlarını bir ay sonrasına yani Temmuz ayının ortalarına doğru ertelemek durumunda kaldılar.

Bu bayramda olduğu gibi otoyolların bir kısmı yine ücretsiz, Bayram öncesi mezarlık ziyaretlerine gidemeyenler için yerel yönetimler bayram boyunca mezarlıklara gitmek isteyen vatandaşlarımızı ücretsiz taşıyacaklar.

Ramazan ayı her ne kadar Müslüman alemi için huzur ve sükunet ayı olarak bilinse de 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçim dolayısı ile meydan meydan dolaşan siyasetçilerin birbirlerine karşı kullandıkları ifadeler dolayısı ile atmosferi yüksek bir noktada geçti.

İçerisinde bulunduğumuz bütün sorun ve sıkıntılara rağmen bugün başlayacak olan Ramazan bayramı müddetince aileler büyüklerini ziyaret edecekler, uzun zamandır birbirlerini göremeyen pek çok insan bayram vesilesi ile bir araya gelecekler, dargınlar barışacak, kırgınlıklar büyük oranda tatlıya bağlanacak.

Bayramların bizi sarıp sarmalayan o birleştirici havasının bayram bittikten sonra da devam etmesi en büyük dileğimiz, Her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bir arada olma duygusunun bir ömür boyu hayatımızdan çıkmaması adına vatandaşlar kadar hatta onlardan daha fazla siyasetçilerin çaba sarf etmesi bizim bundan sonra daha güzel bir hayat sürmemize vesile olacaktır.

Biz bir kez daha mübarek Ramazan bayramının bütün Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyoruz.

Herkese hayırlı bayramlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263