banner280

Kimin gerçekten kültürlü olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yoktur, görüntüde...
Fakat iş konuşmaya, bir şeyler tartışmaya ve birlikte vakit geçirmeye geldiğinde, kimin gerçekten göründüğü gibi olduğu ortaya çıkıyor. 

Beynimizin içinde taşıdığımız şeylerin dış görünüşümüzle hiçbir ilgisi yoktur.
Eğer siz de bu insanlardan sıkıldıysanız ve çevrenizde 'çok kültürlüyüm' imajı takınarak gezen çakma entelektüelleri tespit etmek istiyorsanız,
bu güruhun en belirgin özellikleri size yardımcı olacaktır;öyleleri vardır ki gözleri bozuk değilse bile gidip kemik çerçeve gözlüklerden bir tane alır ve takar MESELA

Bu hiç değişmemiştir... Hatta günümüzde sakalın kişiyi daha kültürlü bir hale getirdiği fikri oldukça geniş bir kitle tarafından kabul edilmektedir. MESELA.Fakat maalesef bu kadar basit değil.

Atkı ve benzeri şeyler takmaları meşhurdur.
Mantıksız konuşsalar bile hep kendilerini dinletmeye çalışmaları.
Onlar konuşurken söylediklerinin yanlış olduğunun altını çizmek için araya girmeyi denerseniz,ses tonları bir derece daha yükselir ve en sonunda bağırarak konuşmaya başlarlar. Onlara göre onlar biliyordur ve aksi iddia bile edilemez. 

Cahil olmak kötü olsa da, cahilliğinin farkında olmamak en kötüsü cidden. 

Elbette her sigara tiryakisini entelektüel görünmeye çalışmakla suçlayamayız
Fakat bu güruhun en net özelliklerinden bir tanesi her yerde sigara içmeleridir.
Bunu yaparak kültürlü görüneceklerini sanmaktalar ve maalesef birçok insan bu tuzağa düşmekte. Ama unutmamak da fayda var: Beyninizin içinde olanın dış görünüşünüzle hiçbir alakası yok! 

Bilgilerini yüzeysel bir şekilde göstermeye çalışarak her muhabbetin içine etmeleri.
Safi kuru bilgidir.Bu arkadaşların sahip olduğu tek şey, konu ne olursa olsun, o alanda bildikleri her şeyi takır takır söyleyerek size ne kadar bilgili olduklarını göstermek için yanıp tutuşurlar ve bu amaç uğruna genelde saçmalarlar.

El çenede 'düşünüyorum' duruşu ile,Sürekli kitap okuyorum pozları verip,kahve KİTAP RESİMLERİ gibi, KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ adı altında çay sohbet dedikodu yapıp aslında hiçbir şey okumamaları. 

Yapıyorsun veya yapmıyorsun... Bize ne? 
Okuduğun da sana kalsın içtiğin de,
neden bunu gösterme ihtiyacı duyuyorsun?
Belli ki bunun arkasında başka bir amaç yatıyor! 
Gerçek entelektüelleri ve aralıksız olarak bilgiye ulaşarak daha kültürlü bir hayat sürmek isteyenleri tüm bu maddelerin dışında tutuyoruz elbette. 

Esen kalın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263