Kendisi ile yanlış hatırlamıyorsak iki kez karşılaştık, İlki İZGAZ davası dolayısı ile yattığı Cezaevinden çıkan Sefa Sirmen’i almak için gittiğimiz Kandıra’da ikincisi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Şehit Ömer Halisdemir’in Niğde ilimizdeki köyünde yaptırılan Kültür merkezinin açılışında.

Cengiz Sarıbay ile telefonda da birkaç kez konuştuğumuzu hatırlıyoruz, Bu birkaç temas sırasında son derece beyefendi-centilmen ve sakin tavırları ile tanımaya çalıştığımız CHP Kocaeli il başkanı ile ilgili sanıyoruz ki herkes aynı kanaati taşıyordur.

Kocaeli gibi 2002 yılından itibaren AK Partinin tam hakimiyetinin bulunduğu bir seçim bölgesinde muhalefet partilerinin işi gerçekten zordur, Uzun yıllar Kocaeli siyasetine damga vurmuş Sefa Sirmen’in önce Kocaeli büyükşehir sonra İzmit Belediye başkanı adaylıklarına rağmen başarılı olamayan bir CHP’nin işi her seçim bölgesine göre daha zordur.

İşte Cengiz Sarıbay böylesine zor bir süreçte Kocaeli’de yaşayan bütün CHP’’lilere “Ağabey” olabilme ihtiyacı ile İl başkanlığı koltuğuna oturdu, oturduktan sonra da CHP’yi Kocaeli’de derleyip toparlama çalışmalarına başladı.

Uzun sayılabilecek bir süre partisi iktidar olamayan bunun yanında yerel yönetimlerde de söz sahibi olamayan bir partide il başkanı olmak ilçe başkanı olmak kelimenin tam anlamı ile “Ateşten gömlektir” Muhalefet partilerine mensup seçmen her şeye rağmen başı sıkıştığında il başkanının ilçe başkanının kendi sorununu çözmesini ister, bunun için teşkilat başkanlarına sürekli baskı yapar.

Cengiz Sarıbay son derece başarılı bir avukat, güzel giyinmeyi seven, kendisine göre üst noktada sayılabilecek bir hayat standardı tutturmuş, etrafında bulunanların saygı duyduğu bir isim, İşte bu özellikleri taşıyan insanlar için siyaset gerçekten başlı başına büyük bir yüktür ve Cengiz Sarıbay’da partisinin selameti açısından CHP il başkanı olarak siyaset yapma kararı almış durumda.

Bir zamanlar Kocaeli genelinde son derece başarılı neticeler alan CHP 2004 tarihinden itibaren yapılan yerel seçimlerde AK Parti karşısında bir türlü başarılı olamadı, bu başarısızlıkta sanıyoruz ki İç ve dış politikada meydana gelen pek çok gelişme önemli rol oynuyor, CHP’nin Kocaeli teşkilatları da bu gelişmeler dolayısı ile başarılı olamıyor.

Böylesi zor bir geçiş sürecinde siyasi partiler oldum olası kendi partilerinden olmayanların bile saygı duyduğu, kuru siyaset yapmak yerine yeri geldiğinde belgeler ile konuşan, Partililere örnek olan, daha da önemlisi bütün partilileri gururlandıracak bir ismin il başkanı olmasını isterler ki CHP Kocaeli teşkilatları bu konuda Cengiz Sarıbay dolayısı ile çok şanslı durumdalar.

Yılbaşından sonra CHP Kocaeli’de yeni il başkanını ve başkan tarafından oluşturulan il yönetim kurulunu seçecek, Seçilecek yeni il başkanı ve ekibi de olağanüstü bir durum olmadığı takdirde CHP’nin Kocaeli teşkilatlarını 2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimlere hazırlayacak.

CHP’nin Kocaeli genelindeki 12 ilçesinde kongreler tamamlandı, Ocak ayının ilk yarısında ilçelerden seçilmiş olan il delegeleri CHP’nin il başkanını seçmek için sandık başına gidecekler, mevcut il başkanı Cengiz Sarıbay geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “ İl başkanlığı için tekrar adayım” şeklinde açıklama yaparak niyetini açıkça belli etti.

Cengiz Sarıbay’ın karşısına il başkan adayı olarak çıkmak için parti içerisinde var olan siyasetçilerinde kulis yaptıkları artık sır değil, TBMM’de bulunan 3 milletvekilin İl kongresinde nasıl bir tavır alacakları eğer tavır alacaklarsa kimin yanında duracakları ile ilgili sorular henüz cevap bulmuş değil.

Bilindiği gibi yerel seçim kendisinden sonra yapılacak Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini çok büyük oranda etkileyecek, Yerel seçimde iyi netice alamayan ve başarısız olan partinin genel seçimde de başarısız sayılacağı gibi bir algı hakim olduğundan CHP’nin Ocak ayında yapılacak il kongresinde kazanan ekibin öncelikle 2019 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimde çok iyi bir sınav vermesi gerekecek.

CHP’nin yapılacak Kocaeli il kongresinde sandıktan kimin çıkacağını bilemeyiz, şu ana kadar Cengiz Sarıbay dışında ikinci yada üçüncü bir ismin daha aday olup olmayacağı bilinmediğinden fikir yürütmekte zor ancak sandıktan kim çıkarsa çıksın 2019 yılındaki yerel seçim için çok iyi ders çalışması gerektiği herkes tarafından biliniyor.

Yerel seçime iki yıldan daha az bir zaman kala CHP’nin Kocaeli de var olan partililerinin büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde sandığa giderek karar vermeleri gerekiyor, son yıllarda Cengiz Sarıbay’ın şahsında önemli sayılabilecek bir mesafe aldığı görülen CHP Kocaeli teşkilatlarının bu aşamadan sonra da siyaseten daha fazla mesafe alacağına inanıyoruz.

CHP’ye en karşı olan başka partilerdeki seçmeninden, yöneticisine kadar saygı duyduğu ve “Çok beyefendi başkan” olarak nitelendirdikleri Cengiz Sarıbay’a kendi partililerinde sahip çıkmaları CHP’nin yarınları açısından da büyük artılar getireceği bir gerçek.

Bunları biz değil başta AK Parti-MHP-SP ve DSP olmak üzere Kocaeli’de siyaset yapan hemen herkes söylüyor.

Bizde onların hislerine tercüman olmaya çalışıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263