Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama Novartis Onkoloji Türkiye tarihi çarşılar

Çevreyi kirleten işletmeye 175 bin lira ceza

 Kocaeli'de çevre kirliliğine sebep olduğu tespit edilen işletmeye 175 bin 53 lira idari ceza uygulanarak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 Şubat'ta Başiskele ilçesi sınırlarındaki Kirazdere mevkisinde çevre kirliliği olduğu ihbarı üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince inceleme başlatıldı.

Kirazdere ile D-130 karayolunun kesiştiği köprü altından dereye mavi renkli atıksu aktığı görülmesi üzerine akıntının geldiği istikamette yapılan incelemede, bölgede faaliyet gösteren bir işletmede benzer fiziksel özelliklerde mavi renk, kokusuz kimyasal maddelerin bulunduğunun belirlendiğine yer verilen açıklamada, tesisten geçen ve İSU Yüzey Su Kanalı Sistemine bağlandığı noktada da aynı kirliliğin görüldüğünün tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere verildi :

"Tesis ve dereden numune alınarak, içerik ve karşılaştırma analizleri için Gebze ilçesinde bulunan TÜBİTAK-MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsüne gönderilmiştir. Alınan numuneler doğrultusunda enstitü tarafından yapılan analiz sonuçlarına istinaden ilgili işletmeye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce 175 bin 53 TL tutarında idari yaptırım uygulanmış olup, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263