banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Demokrasi şehitleri anısına hatıra ormanı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı"na, her şehidin adına birer fidan olmak üzere toplam 251 fidan dikildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ürünlü Kamp Alanı'nda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Hatıra ormanına, 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler anısına çitlembik, dişbudak, çınar ve doğu ladini olmak üzere 251 fidan toprakla buluşturuldu.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz 2016'da milletin bağrına hançer saplamak isteyenlerin bunu başaramadığını belirtti.

Aktaş, 15 Temmuz sürecinde farklı siyasi düşüncelere sahip insanların vatanın birliği ve beraberliği uğruna hep birlikte nöbet tuttuğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bizim birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, hangi siyasi görüşten veya hangi yöreden olursak olalım el ele, kol kola tavrımızı ilelebet muhafaza etmemiz gerekiyor. Bizim çok güçlü bir Cumhurbaşkanımız, güçlü devlet insanlarımız, Meclisimiz var. Terörün hiçbir unsuruna asla ve asla izin vermeden, ayrılığa düşmeden, birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz, önemli ve sembol bir tarih. O gün seve seve göğüslerini siper eden 15 Temmuz şehitleri sembolleştiler ve bu ülkenin tarihine kendilerini altın harflerle yazdırdılar."

Anahtar Kelimeler:
BursaHatıra Ormanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263