banner280
Öne Çıkanlar CHP Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak Necmettin Kuyucu SASKİ

İkinci HES'inde çalışmalar başladı

Sakarya'da inşa çalışmaları başlanan ikinci hidroelektrik santrali (HES) ile yılda 4 milyon kilovat elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, şehre kazandırılacak yenilebilir enerji kaynaklarından birisi olan Keremali HES'te inşa çalışmalarının başladığını bildirdi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımlarla Sakarya'nın tükettiğini üreten bir şehir olmasını sağladıklarını anlatan Keleş, bu noktada Akyazı'nın 5 mahallesine bin 236 metre yükseklikte bulunan kaynaklardan birinci sınıf içmesuyu ulaştıracakları 16,5 kilometrelik isale hattı çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Keleş, dünyada nüfusun, kaynak kullanımının ve buna paralel olarak sanayileşmenin her geçen gün daha da arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tabiat ve doğal kaynaklara yönelik baskı üst düzeyde. Bu nedenle bizler çevreyi ön plana alan bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Sakarya bu anlayışta örnek bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Temiz enerji kaynaklarına yönelişimiz de bunun önemli bir göstergesi. Türkiye'de hidroelektrik santrali inşa eden ilk yerel idareyiz. Buradan aldığımız tecrübe ile üzerine koyarak ilerliyoruz. Şehrimize alternatif su kaynağı olarak inşa ettiğimiz Akçay Barajı üzerine 3 HES kuracağız. Akyazı'da hayata geçireceğimiz Keremali HES projemizde ise çalışmalar başladı."

Ekiplerin, santral binası için temel atma çalışmaları yürüttüklerini aktaran Keleş, "Yine bu projemiz kapsamında 1 adet 10 metreküplük kaptaj ve 660 metre hat inşa edeceğiz. Bu tesisimizle yılda 4 milyon kilovata kadar enerji üretebileceğiz. Şehrimizi çevresiyle birlikte büyütecek çalışmalara imza atmaya, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

SASKİ tarafından Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı oluşturmak amacıyla Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde kurulan Akçay Barajı'ndan, yılda 45 milyon kilovat enerji üretilmesi hedefleniyor.

AA

Anahtar Kelimeler:
SakaryaKeremali HESSASKİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263