Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki Novartis Onkoloji Türkiye tutuklama tarihi çarşılar

İznik Gölü'nün depremselliği araştırılıyor

BURSA (AA) - İznik Gölü'nün depremselliği araştırılıyor.

İznik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Belediye Başkanı Osman Sargın, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü ile birlikte gerçekleştirilen, "İznik Gölü Depremsellik Araştırması" çalışmalarını yerinde inceledi, akademisyenlerden bilgi aldı.

İznik Gölü açıklarında gerçekleştirilen çalışmalarda görev alan akademisyenlere teşekkür eden Sargın, "İznik­'te bir ilki gerçekleştiriyor ve deprem haritasını ortaya çıkartıyoruz. Yapılan çalışma ile gölde oluşabilecek hareketler önceden tespit edilmeye çalışılacak. Yapılan çalışma İznik Gölü'nün gelecek 400-500 yılına ışık tutacak." ifadelerini kullandı.

Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zihni Mümtaz Hisarlı da İznik Gölü çevresinin depremsellik riskinin her zaman farkında olduklarını ve bu yüzden çalışma için bu bölgeyi seçtiklerini belirtti.
 

Hisarlı, "Daha önceden yapılmamış bir yöntemle, manyetik alan ölçümleriyle, fayların yerlerini ve geometrilerini belirlemeye çalıştık. Ortaya çıkacak raporları Belediye Başkanına sunacağız." değerlendirmesinde bulundu.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263