banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Kandıra Sardala Koyu yeniden temizlendi

Ufuk BAĞAN (HÜR KOCAELİ)

Avrupa Çevre Ajansı (AÇA), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) ve Kandıra Belediyesi tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen temizlik farkındalığı etkinliğine Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ile Başkan Yardımcısı Mustafa Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan ve ilgili kurumların şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Avrupa Çevre Ajansı tarafından yürütülen ve deniz çöpü izleme ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan farkındalık kapsamında; Kandıra Sardala Koyu’nda bulunan sahilde Mavi Bayrak Programı yürütücüsü Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ile birlikte üçüncü kez plaj temizliği etkinliği yapılarak deniz çöpleri konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.
 

ATIK TOPLAMA MERKEZİNE GÖNDERİLDİ

İlçenin tanıtımına katkı sağlaması da planlanan etknlikte, öğrenciler ve protokol üyeleri tarafından Sardala plajının 100 metrelik alanından toplanan sigara izmariti, cam ve pet şişeler, plastik bardak, poşet, kağıt ve karton parçaları, ahşap ve metal parçaları değerlendirilmek üzere atık toplama merkezinde gönderildi. Farkındalık etkinliğinin yaz ayları boyunca da sürdürülmesi planlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliSahilTemizlikAtık

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263