banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Karamürsel'de “atıkların kent hayatına etkisi“ konferansı

 Karamürsel ilçesinde Kaymakamlık, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Belediye ve Kent Konseyi iş birliğiyle "kamusal alanda seramik ve cam atıkların kullanımı, kent hayatına etkileri" konulu bir konferans düzenlendi.

Karamürsel Nikah Salonu'nda düzenlenen konferansa, Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Belediye Başkan Vekili Mesut Çetinkaya, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Öğretim Görevlisi Dr. Nermin Demirkol, azalan kaynaklar, artan nüfus ve buna bağlı olarak artan üretim ve tüketimin insanlar üzerindeki etkisinin kentlerde sürdürülebilirlik anlayışını ortaya çıkardığını söyledi.

Demirkol, şunları kaydetti:

"Bilinçli tüketim davranışlarının kazandırılmasında önemli bir yeri olan kamusal alanda atık malzemelerle yapılan çalışmalar kayda değer bir konu olarak görülmektedir. Bu araştırma, geri dönüşümün sanatla buluşup kamusal alanlara taşınmasının önemini açıklamak ve kent hayatına yansıyan etkilerini dünyadan ve Türkiye’den bu tarz çalışmalar yapan sanatçıların eserleriyle örneklendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir."

Konferansın sonunda Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Demirkol’a çiçek takdim etti.
 

Anahtar Kelimeler:
KaramürselKonferans

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263