banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Küresel Isınma Kurultayı’ndan yenilenebilir enerjiye tam destek

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) bu yıl 15’incisi düzenlediği Küresel Isınma Kurultayı’nda yenilenebilir enerjiye destek konuşuldu.

Geçtiğimiz günlerde Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında yapılan yatırımlarla destek sürecinin pandemi nedeniyle uzatılmasını Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel şu sözlerle dile getirmişti: “Bugünlerde yeşil mutabakat konuşuyoruz. İthalata dayalı enerji maliyetlerindeki sıkıntıyı dile getiriyoruz. Bu cari açığın büyümesine neden oluyor. Cari açıktan kurtulmak, yeşil dönüşüme geçmek için yenilenebilir enerji yatırımcılarının pandemi nedeniyle uzayan projelerindeki sürenin 6 ay uzatılması doğru bir karar olur” dedi.

Başkan Çelikel’in bu görüşleri EGD’nin düzenlediği Küresel Isınma Kurultayı’nda gündeme geldi. Yeşil mutabakat konusunda tartışmaların ana odağı yenilenebilir enerjiye destek oldu. Yenilenebilir enerjiye destek içinde süre uzatımının önemli olduğu vurgulandı.

Küresel Isınma Kurultayı’ndaki bu görüşleri değerlendiren Çelikel ise bu görüşlerini yeniden dile getirdi: “Bizim ifade ettiğimiz görüşlerin yenilenebilir enerjinin desteklendiği Küresel Isınma Kurultayı’nda dile getirilmesi anlamlı. Hazine ve Maliye Bakanımız bugün Bursa’daydı. Konuyu ona da ilettik. Ankara’da konuyla ilgili herkese anlatıyoruz. Bize zaten 6 ay uzattık diyorlar. Tamam ama pandemi de uzadı. Bu nedenle YEKDEM'de sürenin aralık sonuna kadar uzatılması yenilenebilir enerji ile ilgili yatırımların önünü açacak. Böylece enerji ithalatına daha az para vereceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263