banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

“Lütfen çöplerinizi yere atmayın“

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Vatandaşlarımızın, esnaflarımızın çöpünü çöp kovasına bırakmak yerine kenarına veya gelişi güzel etrafa atması, gerçekten bu şehre yakışmıyor. Lütfen çöplerimizi çöp kovasına atalım" dedi.

Gürkan, belediyede düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiklerinden bu yana halka hesap veren, şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını belitti.

Önceki senelerde vatandaşlarla toplantılar yaparak yaptıkları çalışmaları anlattıklarını ifade eden Gürkan, bu hesap verme toplantılarına önümüzdeki dönemde de devam edeceklerini söyledi.

Gürkan, belediye meclis toplantılarının canlı olarak yayınlamaya başladıklarını ve bu sistemin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini vurguladı.

Belediyenin şeffaflık ilkesi gereği çok önemli bir karar daha aldığını anlatan Gürkan, belediyenin hesaplarını denetlemesi için dışarıdan profesyonel dış denetim firmasıyla anlaşacaklarını belirtti.

- "Belediyenin bunları sürekli temizleme şansı yok"

Başkan Gürkan, belediye olarak temizlik ve çöp işlerini düzenli olarak yapıldığını fakat bu konuda vatandaşlara da bazı görevler düştüğünü belirti.

Her yerde çöp kovası olmasına rağmen bazı vatandaşların çöplerini kovaların yanına veya gelişi güzel etrafa attığını anlatan Gürkan, "Gerçekten ben bunları görünce çok üzülüyoruz. Özellikle Saraçlar, Balık Pazarı caddelerinde. Dün akşam üstü gezme fırsatı buldum. Her taraf kağıt çöp içinde. Belediyenin bunları sürekli temizleme şansı yok. Periyodik temizlik yapma imkanı var. Vatandaşlarımızın, esnaflarımızın çöpünü çöp kovasına bırakmak yerine kenarına veya gelişi güzel etrafa atması, gerçekten bu şehre yakışmıyor. Lütfen çöplerimizi çöp kovasına atalım, çevremizi temiz tutmak hepimizin görevi." dedi.

Başkan Gürkan, yapılan tüm uyarılara rağmen çöplerini gelişi güzel etrafa atan esnaf ve vatandaşlara artık para cezası kesileceğini vurguladı.

2018 yılında Edirne'ye 5.5 milyon turist geldiğini hatırlatan Gürkan, bu şehri bakımlı ve temiz tutmanın sadece belediyenin değil herkesin ortak sorunu olduğunu söyledi.

Toplantı sonunda Gürkan, başkan danışmanı olarak görevlendirdiği Adem Özsoy'a belgesini verdi.

Anahtar Kelimeler:
BelediyeTemizlikçöp

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263