CHP’nin Kocaeli’de başlayan İlçe kongrelerinin en çekişmeli olanı ama ondan da önemlisi partinin Kocaeli İl başkanı olmak için sonucunu merakla beklenilen Gebze ilçe kongresi adaylardan Gökhan Orhan’ın kazanması ile neticelendi.

Mevcut ilçe başkanı Musa Yılmaz’ın yeniden aday olacağının bilindiği kongre sürecinde İsmet Kara- Serdar Tüze- Gökhan Orhan ve Sait Aydın’ın da “Bu yarışta bizde varız” diyerek adaylıklarını beyan etmeleri ortaya Beş adaylı bir kongre çıkardı.

CHP Gebze ilçe kongre tarihinin netleşmesi ve bu kongrenin beş adaylı geçeceğinin belli olmasından sonra yayın kuruluşlarımızda görev yapan yazarlarımıza “ CHP’nin beş adayını da tanıyoruz, içlerinin birisini, bir kaçını yada tamamını tanıyor olabiliriz, bu isimlerin birisinin de kazanmasını gönlümüzden geçirebiliriz ancak sağduyulu insanlar olarak bize düşen bu yarışın dışında kalmak” dediğimizi hatırlıyoruz.

O andan itibaren bizde “sahada ne olup bitiyor, Kongreyi kazanmaya kim yakın.?” sorularına en azından cevap bulabilmek adına yukarıda isimlerini belirttiğimiz İlçe başkan adayları ile ilgili CHP’nin Gebze’deki kanaat önderlerine, delegelere, daha önce  CHP’de siyaset yapan yaklaşık 50 kişiye “Kongreyi kim kazanacak.? sorusunu sorup durduk.

Son derece samimi bir şekilde sorduğumuz bu sorulara partili pek çok dostumuz “Yüksel Ercan Gebze’de yarış Gökhan Orhan ile İsmet Kara arasında geçer ve son dakikada olağanüstü bir gelişme yaşanmadığı takdirde salondan Gökhan Orhan İlçe başkanı olarak” çıkar cevabını aldık.

Birbirini takip eden “Seçim Gökhan Orhan ile İsmet Kara arasında geçer” cevaplarını üst üste koyduğumuzda ister istemez “Biz Parti içi dinamikleri bilmeyiz ancak bu kadar isim aynı yönde tahmin yürüttüğüne göre yarışında bu şekilde olması son derece normal” diye düşündük.

Biz İlçe kongresini kazanan Gökhan Orhan ile henüz karşı karşıya gelmiş değiliz, ne iş yaptığını, nerede yaşadığını bilmeyiz, ancak yıllar yılı CHP ile ilgili nerede bir sohbet açılsa Gökhan Orhan’ın çalışkanlığı ile particiliği ile enerjisi ile  mutlaka anıldığını da çok net bir şekilde söylemek isteriz.

İsmet Kara’yı uzun yıllardır CHP’nin her kademesinde görev yapan, kendisine verilen tüm görevleri büyük-küçük demeden elinden geldiğince yerine getirmeye çalışan tam bir görev adamı olarak biliyoruz, Allah var uzun yıllardır da kendisi ile ilgili en ufak olumsuz bir söylem duymadığımızı da burada belirtmemiz gerekiyor.

Sait Aydın’ı çok uzun yıllardır tanırız ve çok severiz, CHP’ye olan sevgisini  de çok iyi biliyoruz, büyüklerine karşı saygısını küçüklerine karşı sevgisini ihmal etmeyen, ağzından kötü bir kelam çıkmayan Sait Aydın’ı da CHP camiasının çok sevdiğini en azından biz biliyoruz.

Serdar Tüze’yi önce babası rahmetli Sedat Tüze’den sonrada Seymen Kolejinden dolayı  tanıyoruz, İyi bir eğitim almış, ticarette başarılı, etrafına karşı son derece saygılı ve enerji dolu yapısı ile tanıdığımız Serdar Tüze’nin şimdilik olmasa bile gelecek dönemlerde partinin önemli kademelerinde görebileceğimiz de bu sütunlardan ilan ediyoruz.

Seçimi kaybeden Musa Yılmaz’ı CHP içerisinden olduğu kadar parti dışından da  seven-sayan büyük bir kitlenin olduğunu çok iyi biliyoruz, İlçe başkanı olduğu dönem içerisinde partisinin başarısı için gece gündüz çalışan, Genel seçim-Yerel seçim yaşayan ve bunu da hakkı ile yerine getiren Musa Yılmaz muhtemelen derdini delegeye tam anlatamamış olmalı ki belki de kendisinin bile hesap edemediği kadar az bir oy aldı, ancak bu durum kesinlikle Musa Yılmaz’ın çok iyi bir CHP’li iyi bir partili olmadığını göstermez, Siyasette kaybetmenin de kazanmanın da olduğu gerçeği ile Musa Yılmaz’a partinin her zaman ihtiyacı olacağı su götürmez bir gerçek.

Seçime günler kala bize “Kongre Gökhan Orhan ile İsmet Kara arasında geçer ancak salondan çok büyük bir ihtimal ile Gökhan Orhan çıkar” cevabını veren CHP’li dostlarımıza “Neden Gökhan Orhan.?” diye sorduğumuzda sanki tamamı ağız birliği yapmışçasına “Parti gençleşmeli, Önümüzdeki günlerde siyaset daha da hızlanacak, Gebze gibi mesai saatleri içerisinde nüfusu bir milyonu geçen bir yerleşim merkezinde uykuyu gözlerine haram edecek genç, enerji dolu bir ilçe başkanı lazım, yıllar içerisinde partide yaptığı faaliyetler ilçe başkanlığı için Gökhan Orhan’ı gösteriyor” şeklinde görüş belirttiler.

Böylesi bir ortak görüş çerçevesinde beş adaylı girilen salondan Gökhan Orhan, CHP’nin yeni ama ondan da ötesi “Umut vaat eden” ilçe başkanı olarak çıktı, Kongre devam ederken gazetecilerin  “Nasıl bir ilçe başkanı olacaksınız” şeklindeki sorusuna salonda bulunanların  “Gençliğe yol verin iktidara gelelim” sloganları eşliğinde Orhan, “Bu göreve yolumuzun uzun, işimizin zor olduğunu bilerek talip olduk. Sormamız gereken çok hesabın olduğunu bir an bile unutmayacağız. Bir saniye bile unutursak Gezi’de kaybettiğimiz canlarımız iki cihanda yakamızda olacaktır. Bu memleket için bedel ödeyenlere güneşli günleri borç biliyoruz. Kadın, umudun ışığıdır, hayatın devamıdır. Kadınımız olmadan umudumuzun ve mücadelemizin eksik kaldığını görüyoruz. Umut yeniden yeşeriyor. Bu mücadelede hala eksiklikler var. Gençlerin enerjisinin olmadığı mücadele eksiktir. Bizim partililerimizin sokağın sorununu dile getirmeleri  lazım. İzmit’te yapıldı başarı geldi, Türkiye’de yapıldı başarı getirdi. İddialıyız ve inançlıyız. Bu modeli Gebze’de uyguladıktan sonra sokağa inen, halka inen bir CHP modeli oluşturacağız. İkinci büyük kampanyamızda Türkiye’de gençlere siyaset yapamama, politik tavır alamama ve düşüncelerini ifade edememe kaygıları var. Kadınlarımız da ‘ya sokakta dövülürsem, gece dışarı çıkarsam’ gibi kaygıları var” cevabı ile zaten bundan sonraki yol haritasını da ortaya koymuş oldu.

Gökhan Orhan salondan CHP Gebze ilçe başkanı olarak çıktı ancak herkes kabul ediyor ki Orhan‘ın partisi CHP’ye karşı ne kadar sorumluluğu varsa başta İYİ Parti olmak üzere “Millet İttifakını” oluşturan partilerin tamamına da CHP’den on kat yirmi kat daha fazla sorumluluğu bulunmaktadır, Bu vesile ile “Millet İttifakının “bundan sonra başarılarda, başarısızlıklarda”  Gökhan Orhan hanesine artı yada eksi not olarak yazılacaktır.

Bizde Gebze’de yaşayan bir seçmen, bir gazeteci, bir aydın olarak CHP Gebze ilçe başkanı seçilen Gökhan Orhan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz, CHP’nin 1994 yılında kaybettiği belediye seçimini gelecek seçimde kazanabilecek bir noktada olmasının da Gökhan Orhan ve yönetiminin bu günlerde atacağı adımlarla şekillenmeye başlayacağını da buradan belirtmemiz gerekiyor.

CHP delegesi Gökhan Orhan’ı “Genç ve Enerjik” gördüğü partinin bayrağını Gebze’de daha yukarılara taşıyacağına inandığı için oy verdi, bu aşamada Gökhan Orhan’a da düşen kendisine olan güvene layık olmak ve kapı kapı dolaşarak partisini herkese anlatmak olmalıdır.

Gökhan Orhan delegelere “Bu mücadelede hala eksiklikler var. Gençlerin enerjisinin olmadığı mücadele eksiktir.” dedi, Delege de “sana inanıyoruz” diyerek kendisini İlçe başkanı yaptı.

Bundan sonrası tamamen kendisine kalmıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263