Dikkat edilirse son günlerde Gebze’de kafanızı ne tarafa çevirseniz mutlaka CHP Gebze İlçe başkanı Musa Yılmaz’ı göreceksiniz, Sabah ofisine giden bir işadamı gibi erken saatlerden itibaren bir gün önce yapılan program uyarınca Gebze’de adım atmadık yer bırakmayan Musa Yılmaz bu çabası ile de herkesi kıskandıran bir performans gösteriyor.

Musa Yılmaz’ı biz Gebze’ye geldiğimiz günden itibaren tanıyoruz, Yıllar yılı MHP’de siyaset yapan kardeşi Ahmet Reyiz Yılmaz dolayısı ile vitrine istenildiği gibi çıkamayan Musa Yılmaz’ın bu zor durumu göründüğü kadarı ile CHP’nin Gebze’deki kayıp yılları olarak tarihe geçecek gibi.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi siyaseten kardeşi Ahmet Reyiz Yılmaz’ın biraz daha öne çıkması Musa Yılmaz’ın daha çok sahada olmasını büyük oranda engelledi, Yılmaz’da mecburen bu dönemde mecburen biraz daha “düşük yoğunluklu siyaset” yapmak durumunda kaldı.

CHP’nin yapılan en son ilçe kongresinde doğruyu söylemek gerekir pek çok CHP’li dostumuz gibi bizde Musa Yılmaz’ı fazla şanslı görmüyorduk, Parti içerisindeki dengeler normal şartlarda başka bir adayın kazanacağının işaretini veriyordu ancak sandıklar açıldığında “Musa Yılmaz’ın kazanması çok zor” diye düşünen delegeler ile birlikte bizde yanıldığımızı anladık.

Musa Yılmaz yıllar yılı bütün Gebzeliler tarafından takdir edilen başarılı bir işadamı, Büyüğünü küçüğünü bilen, kimliği, vasfı, dünya görüşü ne olursa olsun karşısındakine saygıda asla kusur etmeyen bir işadamı olarak biriktirdiği tecrübesini siyasette daha açık bir şekilde gösterme arzusu en üst noktaya çıkmış olmalı ki arkadaşlarının artık siyasetin daha fazla vitrininde olmalısın ” taleplerine “Tamam” dediği anda da CHP’nin Gebze ilçe başkanı seçildi.

Musa Yılmaz bundan on yıl önce CHP Gebze ilçe başkanı olsaydı, “Bugün Gebze siyaseten başka bir mecrada olurmuydu, yada CHP bugün bulunduğu noktanın çok daha yukarılarında olurmuydu.? şeklindeki sorulara cevap bulmak zor, ancak “Her nasip vaktine esirdir” diye düşündüğümüzde de Musa Yılmaz’ın vakti de ancak şimdi gelmiş diyebileceğiz.

Musa Yılmaz’ın ilçe başkanı seçildikten sonra CHP’ye kattığı sinerji şu günlerde CHP’li olsun yada olmasın hemen herkes tarafından kabul görüyor, yukarıda da belirttiğimiz gibi ekonomik bir sıkıntısı olmayan, bütün varlığını CHP’nin başarısı için sarf etmekten başka bir düşüncesi olmayan Musa Yılmaz’ın artık “Ustalık Devri” diyebileceğimiz bu döneminde atacağı adımlarda CHP’nin gelecek günlerde Gebze’de nasıl bir mesafe alacağını belirleyecektir.

CHP’nin bir zamanlar kalesi durumunda olan Kocaeli’de, Gebze’de, Darıca’da, şimdilerde ilçe merkezlerine dahil edilen Güzeltepe’de, Tavşancıl’da kaybettiği Belediye başkanlıklarını tekrar alabilmesi adına Gebze önemli bir mihenk taşı gibi duruyor.

CHP 2004 yılından beri Kocaeli’de AK Parti karşısında seçime iyi adaylar ile girmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rüzgarı dolayısı ile başarılı olamıyor, AK Partinin belediye başkanlıklarını kazandığı tüm ilçelerde CHP’de her seçimde ikinci parti oluyor.

Bir şeyi ancak kaybettiğiniz yerde tekrar bulabilirsiniz, CHP Gebze’de iktidarı dünyalar beyefendisi Mehmet Emin Akın sonrasında kaybetti ve bir daha bulamadı, Aradan çok uzun yıllar geçti, şartlar değişti, Gebze’nin sosyal yapısı da nerede ise her ay değişiyor ve bu değişimler seçimi orta yere getiriyor.

Musa Yılmaz’ı aylardır takip ediyoruz, İlçe teşkilatının yaptığı programların dışında düğün-cenaze- Hasta ziyareti başta olmak üzere 3 kişinin bulunduğu her yere giden bunun içinde zaman mevhumunu ortadan kaldıran Yılmaz’a başta ilçe yönetimi olmak üzere kendisini CHP’li hisseden herkes ayak uydurabildiği takdirde CHP Gebze’de hiç umulmadık başarılara imza atabilir.

CHP ilçe başkanı olarak Musa Yılmaz’ı çok geç buldu, Yılmaz bundan on yıl önce İlçe başkanı olsaydı belki on yaş genç bir ilçe başkanı olarak daha fazla koşacaktı, bugün ise kabul etmek gerekir ki Milletvekilliği-Belediye başkanlığı-Belediye meclis üyeliği gibi bir derdi olmayan Musa Yılmaz’ın süreci enerjisi ile birlikte yılların tecrübesi ile götürdüğünü herkes gibi bizde görüyoruz.

Gebze’de görüyor CHP’liler’de görüyor, diğer Partilerde görüyor görenlerde “Hareket olan yerde bereket olur” görüşünde birleşiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263