Geçtiğimiz ay yapılan İl başkanlığı Kongresi öncesi CHP Kocaeli İl başkanlığı için Eski Kocaeli milletvekili Bekir Yurdagül’ü alt ederek İl başkanlığa seçilen Avukat Cengiz Sarıbay’ın bu galibiyeti sonrası herkes gibi pek çok kişi gibi bizde “2019 yılının Kasım ayında yapılacak Genel seçim öncesi Cengiz Sarıbay görevini yardımcısına bırakıp Milletvekili seçilir ve Ankara’nın yolunu tutar” tahmininde bulunmuştuk, Yanılmışız.

Bizi yanıltan hadise aslında rahmetli Süleyman Demirel’in siyaseten söylediği “Türkiye’de akşamdan sabaha çok uzun bir zaman dilimidir” ifadesini bir an hatırımızdan çıkarmamız oldu, Herkes gibi bizde seçimin 2109 yılının kasım ayında yapılacağını düşünürken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 17 Nisan tarihindeki Erken seçim çağrısı sandığı seçmenin önüne normal zamandan nerede ise bir buçuk yıl önce getirmiş oldu.

Erken seçim kararının alındığı anlardan daha önce AK Parti ile MHP arasında oluşturulan “Cumhur İttifakının” temelleri her geçen gün biraz daha sağlamlaşıp, o cephede “Nasıl olsa CHP’nin oyu yüzde 25’i geçmez, bir vesile ile YSK bütün kongrelerini tamamlamasına rağmen İYİ Partiyi seçime sokmaz ise o andan itibaren elimizi kolumuzu sallaya sallaya bütün düşündüklerimizi hayat geçirebiliriz.” fikri hakim kılınmıştı.

Bu noktada içerisinde Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’inde bulunduğu 15 milletvekilinin İYİ Partiye geçerek bu partinin seçime katılmasının önü açılınca işin doğrusu Hürriyet’in İYİ Partide kalak seçimde birinci sıra adayı olacağı iddiası da daha fazla seslendirilir olmuştu.

Kocaeli’de var olan 13 Kişilik milletvekili sıralamasına girebilmek adına İlçe başkanlığından, il yönetiminden ve görev yaptıkları kamu kurumlarından istifa eden yaklaşık 45 kişilik aday adayları böylesi olağanüstü bir süreçte CHP Genel merkezinin mevcut milletvekillerini feda etmeyeceği son ana kadar istifa ederek Milletvekili adayı olacağı düşünülen il başkanı Cengiz Sarıbay’ın da aday olmayacağı ortaya çıkınca zaten günler öncesinden CHP Kocaeli listesinin ilk üç sırasının değişmeyeceği mücadelenin de dördüncü sıradan itibaren olacağı çok net bir şekilde ortaya çıkmıştı.

AK Parti ve İyi Partiye göre CHP’nin listelerinin kamuoyuna daha önceden sızdırılması neticesinde bizde diğer gazeteci ve siyasetçiler gibi Kocaeli’nin ilk üç sırasının 07 Haziran ve 01 Kasım tarihlerinde olduğu gibi Fatma Kaplan Hürriyet-Haydar Akar- Tahsin Tarhan’dan oluştuğunu dördüncü sıra adayının da Prof.Dr. Muhip Kanko olduğu anlaşılmış oldu.

FATMA KAPLAN HÜRRİYET: Partisinin iktidar olması durumunda gerçekten hem Kocaeli’ye hem de bütün memlekete çok büyük hizmetlerinin olacağını düşündüğümüz ve kendi kız kardeşimiz gibi gördüğümüz Fatma Kaplan Hürriyet muhalefet partisinin bir milletvekili olmasına rağmen sağlam bir araştırma yapıldığı takdirde kamuoyunda isimi en çok bilinen, kendi partisine oy vermiş yada vermemiş olsun hiçbir ayrım yapmadan tamamının sorunlarına çözüm arayan, aldığı vazifeyi de neticeye götürmeden işin peşini bırakmayan bir siyasetçi profili çizdi, İyi Partinin seçime katılabilmesi adına partisi tarafından bu partiye gönderilen Hürriyet İYİ Partide kaldığı günler boyunca da popülaritesini en üst noktaya çıkarmış oldu.

HAYDAR AKAR: İlk milletvekili seçildiği dönemde işin doğrusu pek çok seçmen gibi bizde Haydar Akar’dan böylesine yüksek performans beklemiyorduk, insanı ilişkileri son derece kuvvetli olan, parti tabanından gelmesi dolayısı ile Kocaeli’nin köşe bucak her tarafını çok iyi bilen Akar kendisine verilen tüm görevleri eksiksiz yerine getirmesi ile tanındı.

7/24 hangi saatte ararsak arayalım telefonumuza cevap veren, Seçmenin ricasını vazife olarak kabul eden Haydar Akar muhalefette bulunan bir siyasi parti milletvekilinin yapması gereken ne varsa gücünün üzerinde yerine getirdi, Kocaeli’yi ilgilendiren her konu ile ilgili olarak TBMM’de durup dinlemeden soru önergesi veren Akar çalışkanlığı sayesinde hem Parti Genel merkezinin gönlünü kazandı hemde Kocaeli’deki seçmenin umudu olarak yerini, iyice sağlamlaştırdı, Önümüzdeki dönemde HaydarAkar’a daha büyük görevler düşeceğini bilen Kemal Kılıçdaroğlu’da kendisini bir kez daha aday gösterdi.

TAHSİN TARHAN: Gebze’ye geldiğimiz günden beri tanıdığımız ve tanıdığımız içinde gerçekten çok mutlu olduğumuz Tahsin Tarhan ile ilgili ne yazacağımızı inanın bilmiyoruz.

Türkiye’ye hatırı sayılır miktarda döviz kazandıran bir sanayici olmasının dışında herkesi imrendirecek bir kişiliğe sahip olan Tahsin Tarhan’ın aslında yapabileceği ve topluma kazandıracağı onca güzellik varken siyasete neden girdiğini de işin doğrusu anlayabilmiş değiliz,İbrahim Karaosmanoğlu’nun karşısına ,CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak çıktıktan sonra Partisi tarafından Milletvekili adayı gösterilen ve TBMM’ye giden Tarhan, Türk sanayisinin sorunları ile ilgili yaptığı çalışmaları bire bir bilen bir gazeteci ve arkadaşı olarak yeni dönemde de kendisine büyük görev düşeceğine inanıyoruz.

Entelektüel birikimi ve sanatçı kişiliği ile de bilinen Tahsin Tarhan’ın dürüstlüğü ve uzlaşmacı kişiliği kendisini aranılan siyasetçi kategorisine sokmuş durumda, Yeni dönemde de Türk siyasetine çok önemli katkılar sunacağına inandığımız Tahsin Tarhan’a başarılar diliyoruz.

MUHİP KANKO: CHP Kocaeli’nin dördüncü sırasında yer bulan Prof.Dr. Muhip Kanko’yu geçtiğimiz yıl bir arkadaşımızın yakınının sağlık sorunları vesilesi ile tanıdık, Bütün bölgenin çok iyi bildiği bir hekimi çok geç tanımış olmanın üzüntüsünü halen daha taşımış olsakta, kendinsin kıymetini CHP genel merkezinin bizden önce tanıdığı için keyiflenmiş durumdayız.

Muhip Kanko’nun bulunduğu dördüncü sıra CHP açısından işin doğrusu kelimenin tam anlamı ile “Bıçak sırtı” bir yer, Muhip hoca’nın kalan bu bir aylık zaman zarfında göstereceği performans kendisi ile birlikte dört milletvekilini TBMM’ye taşıyabilir, Hekim olarak herkesin sevdiği-saydığı bir isim olan Muhip Kanko ile ilgili iş siyasete gelip oy vermeye gelince seçmenin nasıl bir tavır alacağını doğrusu merak ediyoruz.

Seçim çalışmalarına daha ilk günden itibaren hızlı bir giriş yapan Muhip Hoca’nın gece gündüz yapacağı çalışma TBMM’ye iyi bir insan iyi bir Hekim daha kazandırabilir ancak bunun içinde belirttiğimiz gibi Muhip Hocanın performansı ve seçmenin bakışı son derece önemli bir etken olacak.

CHP Kocaeli’nin “FATMA KAPLAN HÜRRİYET-HAYDAR AKAR -TAHSİN TARHAN -MÜHİP KANKO -OSMAN ANIL ACURMAN--EBRU KÜÇÜKAYDIN -YEŞİM AKPINAR -ORKUN UTKUBAŞ- İSMAİL DEMİR -MEHMET TAMER SOLAKOĞLU-SEZER NİLGÜN AYDIN- TUĞMAN KAYALI -ZEYNEP ÇİĞDEM CANBAZ” şeklindeki 13 kişilik aday listesine bakıldığında büyük oranda İl başkanı Cengiz Sarıbay’ın talebi doğrultusunda hazırlandığı zaten ortaya çıkıyor, Böylesi zamanlarda iplerin zaten Genel merkezlerin eline geçtiği de düşünülünce ortaya bu isimlerden farklı bir listenin çıkması da imkansız gibi.

CHP’nin 13 kişilik aday listesine giremeyenlerin içinde gerçekten son derece önemli isimler var, listeye giremeyen tüm aday adaylarının da kendilerine göre önemli özelliklerinin olduğu da biliniyor ancak unutulmaması gereken nokta listenin ancak 13 kişilik olduğudur.

CHP’nin Kocaeli genelinde artık yerine oturmuş ve ne aşağıya nede yukarıya doğru önemli sayılar ile yönelecek bir sayısı yok, “Millet İttifakının” ortaya çıkardığı sinerji ile oy oranı biraz daha yukarılara çıkabilir ,işte biz bu nedenle dördüncü sıradaki Muhip Kanko’nun performanssının son derece önemli olduğunu üzerine basa basa söylüyoruz.

Bizim CHP’nin Kocaeli listesi ile ilgili söyleyeceklerimiz şimdilik bunlar, son söz her zamanki gibi seçmenin olacak, Seçmenin sandığa gidip oy vereceği 24 Haziran tarihindeki sosyal ve siyasal hadiselerde milletvekili sayısının artması yada azalması noktasında önemli derecede rol oynayacak gibi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263