banner280

24 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde Partilerinden milletvekili aday adaylığı için başvuran isimler arasından oluşturulacak asil listelerin YSK’ya verileceği son tarih bilindiği gibi 21 mayıs yani bugün, MHP’nin geçen gün açıkladığı listeden sonra bugünde CHP yurt genelindeki milletvekili aday listesini kamuoyu ile paylaştı.

Erken seçim olarak açıklanan ama bal gibi “Baskın seçim” olduğu belli olan 24 Hazirandaki sandık mücadelesi için oluşturulacak milletvekili aday listeleri ile ilgili biz fazla bir değişimin olmayacağını özellikle muhalefet partilerinin bu süreçte dönem içerisinde görev yapmış ve isimleri herhangi bir şaibeye bulaşmamış milletvekillerini yeniden TBMM’ye götüreceklerini belirtmiştik.

Geçen seçim döneminde Kocaeli’den seçilerek TBMM’’ye giden Haydar Akar-Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan’ın CHP genel merkezi tarafından tekrar listenin ilk üç sırasına yazılması belirttiğimiz sebepler dolayısı ile bizim için asla sürpriz olmadı, daha açık bir ifade ile CHP’nin Kocaeli listesinde olması gereken sıralama oldu.

CHP’nin Kocaeli İl başkanı Avukat Cengiz Sarıbay il başkanlığını bırakıp Milletvekili aday adayı olsa idi, sıralamanın ilk üç sırasında kendisine yer bulabilirmiydi.? şeklindeki sorular için artık vakit çok geç, Ancak CHP Genel merkezinin Cengiz Sarıbay’ın bu fedakarlığı karşısında Kocaeli listesinin belirlenmesinde inisiyatifi tamamen Sarıbay’a bırakması da siyasetin güzel taraflarından birisi.

Kabul etmek gerekir ki bir muhalefet partisinin milletvekilleri olarak Kocaeli gibi AK partinin mutlak hakim olduğu bir seçim bölgesinde başarılı olmak son derece zordur, ancak yıllar içerisinde her üç milletvekili de Kocaeli genelinde meydana gelen her hadisede belki de güçlerinin kat be kat üzerinde bir efor sarf ederek hem partililerinden hemde diğer siyasi partilere mensup seçmenlerden alkış aldılar.

CHP’nin Kocaeli listesinin dördüncü sırasında yer bulabilen Prof.Dr.Muhip Kanko’nun listenin belli olmasından hemen sonra yaptığı “Kocaeli’de 6 milletvekilliği için çalışacağız” şeklindeki açıklaması bir yerde CHP’nin ilimizdeki hedefini de ortaya koymuş durumdadır, CHP’nin Kocaeli’de 6 milletvekilini kazanıp kazanamayacağını şu an bilmemiz zor, aradan geçecek olan birkaç gün içerisinde il başkanı Cengiz Sarıbay’ın birleştirici tutumu muhtemelen CHP’nin Kocaeli teşkilatlarını da daha fazla harekete geçirecektir.

CHP’nin Kocaeli’deki ilk 3 sırası için şu ana kadar partililerden herhangi bir olumsuz görüş çıkmaması parti için olumlu bir sürecin de başlayacağına işaret ediyor, elbette ki beklentilerine karşılık bulamayan, kendisini kesin olarak listede gören ancak bu amacına ulaşamayanların bir gönül kırıklığı olacaktır ancak kabul etmek gerekir ki liste sadece 13 kişiden oluşuyor.

Kocaeli’de 11 olan milletvekili sayısı nüfusunda arması ile 13’e çıktı, Var olan bu 13 milletvekilinden kaç tanesinin CHP tarafından kazanılacağını hem Parti genel merkezinin göstereceği performans hem de sahada olan milletvekili adaylarının çalışmaları belli edecektir.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük çabaları ve özverisi sayesinde oluşturulan “Millet İttifakının” hem kendi partisine hem de ittifak içerisinde bulunan diğer partiler için büyük bir sinerji yarattığını herkes kabul ediyor, İşte “Millet İttifakının” ortaya çıkardığı bu sinerjinin hangi partiye ne kadar oy getireceğinin belli olacağı tarihte bilindiği gibi 24 Haziran günüdür.

CHP’nin Kocaeli listesi partililerin tepkisini çekmeyecek daha da önemlisi bütün partililerin kabul edeceği isimlerden oluştu, bütün parti tabanının kabul edeceği bir listeyi bulmak bugüne kadar mümkün olmadığı gibi bugünden sonra da ihtimal dahilinde olmayacağından CHP’liler 24 Haziranda Kocaeli’den en az 6 milletvekilini TBMM’ye göndermek istiyorlarsa tam bir gönül birliği içerisinde olmaları gerekmektedir.

Başarı için vakit dar, zaman kısa…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263