Yeni parti kurma çalışmalarını hızlandıran Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da KONSİAD (Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği) Genel Kurulu'nun iftarına katıldı. Konuşmasının başında “Türkiye'de normal şartlarda önümüzdeki 4 yıl seçimsiz bir dönem var” diyen Davutoğlu, bu dönemde ‘hukukun tahsis edilmesine’ vurgu yaptı

. “DEVLETİMİZ ZARAR GÖRMESİN DİYE…”

Ekonomideki düzelmenin 2009'da olduğu gibi uluslararası ekonomiye entegre ile çözüm bulabileceğini belirten Davutoğlu, “Devlet ahlakı nedir biliriz. Ve gerektiğinde, devletimiz zarar görmesin diye nefsimizi ayaklar altına alıp bütün makamları da elimizin tersi ile ittiğimize bu millet şahittir” diye konuştu.

NEDEN İHTİYAÇ DUYDU?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni bir parti kurmaya neden ihtiyaç duydu diye düşünürsek çok yönlü nedenler karşımıza çıkıyor. AK Partinin ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) nin gün geçtikçe yıpranması, kan kaybetmesi ve düşüşe geçmesi bana göre Davutoğlu’nun yeni bir parti kurması, muhafazakâr ve milliyetçi seçmenleri bir şemsiye altında toplamaya yöneltmiş bir önemli konu olarak karşımıza çıkıyor.

Hiç şüphesiz ki Davutoğlu’nun bu çıkışı ve girişimi elbette ilgi görecek, AK Parti ve MHP’yi seçmen bazında etkileyecek. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski bakan Babacan'ın yanı sıra muhafazakâr ve milliyetçi kesimden de bazı milletvekilleri ve siyasetin önemli isimler inindeDavutoğlu’nun kurma girişiminde ve aşamasında olan yeni parti şemsiyesi altında toplanacağı görünümü açıkça görülmekte.

BAŞARILI OLURMU?

Davutoğlu’nun kuracağı hemen hemen kesinleşen yeni bir partinin Türkiye bazında teşkilatlanma çalışması, çalışmaları tabii ki zaman alacak. Merak konusu olan yeni partinin ANAP gibi her siyasi görüşü şemsiyesi altında toplayabilecek mi ve ya Davutoğlu’nun yeni partisi kapılarını Muhafazakâr, milliyetçi, Sağcı ve solculara kapılarını açacak mı?

Bu konuda şimdilik tartışmaya açık bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Davutoğlu’nun liderliğinde kurulacak olan yeni parti başarılı olur mu, olmaz mı bunu zaman gösterecek. Ortada görünün bir gerçek var o da sağ partileri bölecek ve sol partileri de etkileyecek diye düşünüyorum. Sonuncu bekleyelim.

Kalın sağlıcakla..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263