banner280

Gebze Fatih Devlet Hastanesi ile ilgili olarak sorun ve şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. 
Gazetemizi konuşan vatandaşlar hastanenin fiziki yapısının değiştiğini ancak eski malum kötü anlayışının değişmediğini söylüyor.
Acil bölümlerde hastaya, hasta yakınlarına fırça atan kimi görevlilerden tutunda, keyfi olarak kayıt tutan,  aynı güne yüzlerce insana randevu veren çalışana kadar birçok sorun ve sıkıntı yaşandığını ifade ediyorlar.
Burada hastane yönetiminden çok devlet hastanelerindeki yıllardır süren sakat anlayış konuşulması ve tartışılması gerekiyor. 
Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin eski günlerinde bu tür eleştirilere verilen yanıt şöyleydi:
Yav kardeşim hastanenin fiziki alanı yetersiz, ondan dolayı bu tür sıkıntı ve sorunlar yaşanıyor.  Yeni hastane binası ile  bu sorunlar ortadan kalkacak ve  çok daha iyi hizmet verilecek..”
Ne var ki yeni hastane binasının fiziki olarak yaşanan sorunlar için çözüm olmadığı ortaya çıktı.
Çünkü işin içinde ‘insan’ faktörü var.
Binanın yeni, büyük ve modern olmasından çok verilen yapılması gereken hizmet çok daha kayda değerdir.
Sadece Fatih Devlet Hastanesi değil bölgemizde ki Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili olarak ta birçok sorun ve usanç yaşanıyor.
Ortak kanı şudur, devlet hastaneleri halka sağlık hizmetini verirken  eziyete dönüştürüyor.
Düşünün ki yıllarca SSK’ya okkalı prim ödüyorsunuz ve emekli oluyorsunuz.  SGK’nın size bunun karşılığında vereceği tek bir şey var iyi bir sağlık hizmeti.
Ne yazık ki bu hizmet kaliteli ve iyi bir şekilde verilmiyor.
Hastanelere gittiğinizde sanki dilenci gibi muamele görüyor, itilip kalkılıyor hatta azarlanıyorsanız  bu SGK ve sağlık sisteminin insan vermediği değeri gösteriyor. 
Devlet hastanelerinin yöneticilerinin, doktor ve hemşirelerinin önemli bölümünün iyi niyetli olduğunu ve görevlerini iyi bir şekilde  yaptığına inanıyorum.
Ancak görevini savsaklayıp  hastaneleri babasını dükkanı gibi görenler tüm iyi niyeti falan yerle yeksan ediyor.

Vatandaş diyor ki, hastaneye gittiğimde  hemşire, kayıt yapan görevli, doktor bana  güler yüzlü davransın, hakkım olan hizmeti  versin. 
Çok şey mi isteniyor acaba?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263