banner280

Bu sözler 31 Mart seçimleri ile Gebze Belediye Başkanı seçilen  Başkan Zinnur Büyükgöz’e ait. Zinnur Başkan bugün Eskihisar’da belediyeye ait tesislerde göreve gelmesinin ardından 120 günlük belediye çalışmalarını düzenlediği  basın toplantısında anlattı.

Toplantıyı çok kalabalık sayıda basın mensubu izledi. Bu toplantıda gördüm ki bölgemizde çok sayıda gazeteci var, kimisini şahsen tanıyorum kimisini  ise henüz  tanımıyorum.

Yanına kurmayları Başkan Yardımcıları Selamet Güner ile Sedat Çelik’i alan Başkan Zinnur Büyükgöz yaklaşık üç saat boyunca  120 günlük belediye çalışmalarını anlattı, bundan böyle 01 Ağustos itibariyle yapacakları çalışmaların ipuçlarını ve özetini sundu, basın mensuplarının sorularını tek tek cevaplandırdı.

Başkan Büyükgöz’ü dinledikten sonra toplantıdan şu özet sonuç çıktı:

***

-31 Mart seçimlerinin ardından  Gebze’de ilk iş olarak  kurum içi çalışmalara yoğunluk verildi, belediye başkanlık makamına gerçekleşen “hayırlı olsun” ziyaretleri karşılandı.

-4 ay boyunca önce biriken toplam 366 milyon liralık borcun ardından belediye harcamalarında sıkı bir bütçe disiplinine gidildi. Bu bütçe disiplini uyarınca  belediyenin kamu borçları hariç piyasaya olan toplam 67 milyonliranın ödemesi yapıldı.

-Gebze Belediyesi’nin borç tespiti çalışmasında mevcut tespit edilen 366 milyon liralık borca  ilaveten bir miktar borç daha tespit edildi ve toplam borcun 400 milyon civarında olduğu tespit edildi. Ancak piyasaya yapılan son edeme ile bu miktar 366 milyonun da aşağısına indirildi. Başkan Büyükgöz biriken borç için; “ Ödemelerimizi  bütçemizin elverdiği ölçülere göre ödemeye devam edeceğiz, şimdiden bu konuda bir kısmını ödeyerek artıya geçtik..” diye de ilave etti…

Başkan Büyükgöz’ün yaptığı  dört aylık çalışma dökümüne göre bu süre içerisinde

İlk olarak Kamyoncular Garajı konusu çözümlendi şimdi burada yeni tariflendirme için belediye bünyesindeki çalışmalar devam ediyor…

-Yollara 4 bin 244 ton asfalt döküldü, 8 bin 48 ton yama asfalt yapıldı…

-35 bin 153 parke döşemesi yapıldı…

2.635 ihtiyaç sahibine gıda yardımı gerçekleştirildi…

62 inşaat ruhsatı verildi…

143 kaçak inşaat tutanağı tutuldu,

529 yeni işyeri için ruhsat verildi…

55 işyerinin kapanma işlemi yapıldı…

291 kişiye iş istihdamı için aracılık yapıldı.

Emekliliği gelen 22 Belediye personeli onlara yaklaşık 3,5 milyon lira tazminat ödemesi yaparak emekliye sevk edildi.

Önümüzdeki günlerde eğer emekliliği gelen varsa onlara da ayanı işlem uygulanacak ve emekli olanlar için önümüzdeki günlerde bir de veda töreni yapılacak.

4 ay içinde Gebze sınırları içinde vefat eden 301 vatandaşın cenazeleri Gebze mezarlıklarına defini yapılırken 208 vatandaşımızın cenazeleri de memleketlerine definleri için nakil gerçekleştirildi.

-4 aylık iç bünye çalışmasının ardından Gebze  Belediyesi 01 Ağustos itibariyle artık periyodik hizmet çalışmalarına ağırlık verecek.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz toplantıda , “Ben 33 yıllık şehir plancısı olarak devletçi anlayışından yanayım. Kurumun her bir kuruşunun hesabını gözetir ve hesabını sorarım. Biz her şeyin hukuki boyutlarda ve çerçevede çözülmesinden yanayız… Bir ekip çalışması anlayışında  bundan sonra 01 Ağustos itibariyle Gebzeli vatandaşlarımıza hizmet için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Eleştiriye kapalı bir insan değil, aksine eleştiriden hiçbir zaman rahatsız olmam ve olmadım da” dedi.

***

Gebze Belediye Başkanı Zinnur  Büyükgöz, benim sormuş olduğum, “ Gebze Trafiği’nin durumu ne olacak Sayın Başkan, malumunuz Gebze’nin en büyük sorunu trafik sorunu?” soruma ise;

“ Evet, Gebzemizin en büyük sorunu trafik sorunudur. Bu hususta önemli proje çalışmamız var. İvedilikle okullarımız açılmadan bu projeyi devreye sokmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte okullar açılmadan  Gebze trafiği hususunda çalışmalarımız olacak, akabinde trafik sorununun giderilmesi hususundaki çalışmalarımız devam ettirilecektir ve bunu kamuoyu ile paylaşacağız” bilgisini verdi.

Başkanın semt pazarları ile yeni sabit pazarlar hususunda ise sanki bu konuya biraz soğuk buldum kendisini. Başkan Büyükgöz bir gazeteci arkadaşımızın bu konudaki sorusuna: " Herkes çöpün kendisine yakın ama kendi evinin yakınında istemez.."şeklinde bir yorum ile değerlendirmekle yetindi. Bu anlamda Gebze Yenikentlilerin "Tekrar pazarımızı geri istiyoruz" şeklindoeki kampanyasına nasıl bir tavrı olacak onu ise ilerleyen günlerde hep birlikte bekleyip göreceğiz...

Ancak bir not düşeyim, Yenikentliler bu konuda  kararlı gözüküyorlar...

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz2009 yılına kadar Yazlık Sinema günlerinin yapıldığı Eskihisar Kalesi’nde “ Ay Işığında Sinema Akşamları” projesini tekrar canlandırmak istediklerini  ancak Kale’nin şu anda bulunduğu Müzeler Müdürlüğü’nce  burasının güvenli olmamasından ötürü mümkün olmadığını üzüntüyle dile getirdi. Başkan Büyükgöz; “ Biz burasını tekrardan canlandırmak isteriz. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konuda ne gibi çalışma yapabiliriz ona da bakarız” dedi.

Başkan Büyükgöz;  bundan sonra Gebze genelinde yapılacak olan çalışmaları ise şöyle sıraladı:

-Yaklaşık 4-5 yıldan bu yana faal olmayan Gebze Kent  Meclisi’ni önümüzdeki süreçte faaliyete geçireceğiz…

-Mahallelerde Halk Meclisleri toplantılarına ağırlık vereceğiz. İlkini Hürriyet ve Yavuz Selim’de yaptık ve bunu büütün mahallelere yayacağız. Burada vatandaşlarımızdan alınacak şikayet, dilek ve temenniler bizim için yol gösterici olacak…

-Bizim anlayışımızda kesinlikle kayırmacı bir anlayış yok. Tekrar ediyorum bende devletçilik anlayışı vardır, ilk önce kamu yararını gözetiriz.  Bundan böyle sıkı bütçe disiplini içerisinde Gebzemize en layık olduğu hizmeti geçirmek için ekip ruhuyla görevimizi yapacağız…

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bugün göreve geldiği 120 günün ardından gerçekleştirdiği  ilk basın toplantısında hazır bulunduk. Bundan böyle bölgenin bir gazetecisi olarak belediye hizmetlerinin yakından  sıkı takipçisi olacağız, yerine göre de yapıcı görüşlerimizi ortaya koyacağız.

 Gebze Belediyesi yönetimine ve çalışanlarına, bu süreç içindeki çalışmalarında  başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

SAĞLICAKLA KALIN!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263