banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

6 ülkede yerel ürünlere dikkat çekilecek

 Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna'da üretilen yerel ürünleri ön plana çıkartmak amacıyla "Karadeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarımsal Ticaret Ağı" projesi kapsamında satış noktaları oluşturulacak.

Kırklareli'nin Demirköy Belediyesi'nin de içinde bulunduğu proje kapsamında ilçeye yerel ürünlerin satılması amacıyla satış noktası yapılacak.

Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ülkede sürdürülen proje kapsamında her ülkenin yerel ürünlerinin ön palana çıkacağını ve ülkeler arasında da bir dostluğun oluştuğunu söyledi.

Bu projenin önemli olduğuna değinen Başkan Yavuz, proje kapsamında yerel tarımsal üreticilerin kapasitesinin arttırılması ve ürettikleri ürünlerin pazarlama ağların oluşturulmasının amaçlandığını kaydetti.

Oluşturulacak pazarda sadece yerel ürünlerin satılabileceğini anlatan Yavuz, "Bu alanda yerel üreticiler ürünlerini sergileyip, satış imkanı bulacaklar. Ayrıca, proje kapsamında yerel üreticilerin yereldeki avantajlardan yararlanıp, ürünlerini daha iyi biçimde üretmeleri, sertifikasyonu ve tanıtmaları konularında kapasite arttırıcı eğitimlere dahil edilmeleri planlamıştır. Tüm proje ortakları arasında sürdürülebilir ticaret ağının oluşturulması ve bu ağın yerel üreticiler tarafından verimli bir şekilde kullanılması amaçlanmaktadır." diye konuştu.

Proje uygulama süresinin 27 ay olduğunu belirten Yavuz, çalışmaların 264 bin avro bütçe ile yapılacağını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
TicaretProjeSatış

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263