banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Azerbaycan’a e-ticaret satışları yüzde 60 arttı

Azerbaycan’ın en güçlü e-ticaret lojistiğine sahip lider pazaryeri Brendfoni, Anneler Günü alışverişlerini de kapsayan son bir aylık dönemde Türkiye’den Azerbaycan bölgesine e-ihracat odağındaki satışların %60 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Anneler Günü özelinde Azerbaycan müşterisi Türk markalarının en çok ayakkabı, çanta, tekstil, takı ve aksesuar kategorilerini tercih etti.  Bu kategorilerde bazı markaların bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarında %110’u aşan oranlarda bir artış yaşandığı da gözlemlendi. Brendfoni İş Geliştirme Direktörü Nicat Ahmadov, nisan ve mayıs aylarıyla birlikte e-ticarette yaşanan hareketlenmenin, hem yaza hazırlık kapsamında yapılan alışverilerden hem de Anneler Günü özelinde markalardan gelen indirim kampanyalarına yönelen Azeri tüketicilerin yoğun ilgisinden kaynaklandığını açıkladı.

Pandeminin de etkisiyle dünya genelinde e-ticaret günlük hayatın ve alışverişlerin önemli bir parçası olarak kayda değer yükselişini sürdürüyor. Yapılan çalışmalar, insanların alışveriş alışkanlıklıklarının büyük oranda dijitale taşındığını ve e-ticarette yaşanan bu yükselişlerin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini öngörüyor. 

Yaza hazırlık ve Anneler Günü doping etkisi yarattı

Nisan ve mayıs aylarıyla birlikte e-ticarette hareketlenmenin artığını ve yoğun siparişlerin yaşanmaya başladığını belirten Brendfoni İş Geliştirme Direktörü Nicat Ahmadov, “Pandemi sebebiyle çok sayıda ülkede olduğu gibi Azerbaycan’da da tüketiciler online alışverişe yöneldi. Türkiye’den Azerbaycan’a uzanan bir e-ihracat köprüsü olan Brendfoni raporlarında son 4 haftalık periyota baktığımızda satışlarda bir önceki 4 haftalık döneme göre %60’ın üzerinde bir artışın yaşandığını gözelemledik. Bu rekor artış, hem yaza hazırlık kapsamında yapılan alışverilerden hem de Anneler Günü özelinde markalardan gelen indirim kampanyalarına yönelen Azeri tüketicilerin yoğun ilgisinden kaynaklanıyor” dedi.

E-ihracatla sınırları aşan markalar kazanıyor

Nicat Ahmadov konuya ilişkin yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tüketicilerin yeni alışveriş alışkanlıkları edinerek uygun fiyatlı ve kolay alışverişlere yöneldiği bu dönemde fiziki satış yapan bir çok marka dijitale yönelmiş durumda. Bu eksende ayrıca Brendfoni olarak markalara ülke içine satış yapmakla kendinizi sınırlamayın diyoruz. Türkiye’deki e-ticareti sınır ötesine taşıyarak önemli bir misyon üstlenmiş durumdayız. Brendfoni üzerinden e-ihracat yapan markalar kazanmayı sürdürüyor. Son yaptığımız rapora göre satışlarda %60 artışı kapsayan yeni bir rekor geldi. Yaza hazırlık ve Anneler Günü özelinde Azerbaycan müşterisi Türk markalarının en çok ayakkabı, çanta, tekstil, takı ve aksesuar kategorilerini tercih etti.  Bu kategorilerde bazı markaların bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarında %110’u aşan oranlarda bir artış yaşandığı da gözlemledik. Anneler günü özelinde Türkiye’den Azarbeycan bölgesine olan e-ihracat satışlarındaki rekor artışa bakıldığında e-ihracatın Türk markaları için büyük bir potansiyel taşıdığı net biçimde karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda Brendfoni olarak 2021 yılı itibarıyla Türkiye’deki perakende markalarını e-ihracat odağında yıllık 2 milyar liralık potansiyele sahip Azerbaycan pazarıyla buluşturmayı sürdüreceğiz. Ayrıca, 2022 yılında Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Gürcistan, Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna’yı kapsayan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesine hızlıca açılarak ilgili ülkelerde kuracağımız ofislerle ve güçlü e-ticaret lojistiği altyapımızla gelişmeye açık bu pazarlarda da lider konuma gelmeyi hedefliyoruz. 2023 sonuna kadar Türkiye e-ticaret satıcılarını 300 milyon nüfusa sahip BDT bölgesi ile buluşturmayı amaçlıyoruz.”


Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263