Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Bangladeş Başkonsolosu İslam Bilecik'te

BİLECİK (AA) - Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can'ı ziyaret etti.

İslam, ziyaretinde Bangladeş ve Türkiye arasındaki dostluğun kültürel ve tarihi bağlarla derinlere kök saldığını belirterek, son zamanlarda Bangladeş ve Türkiye arasında değişik konularda karşılıklı fayda sağlayan siyasi mutabakat ve meşguliyetlerde artış gözlendiğini söyledi.

Bangladeş'in ekonomik büyümesi ve kazanımlarının iki ülkenin sonuca yönelik şekilde işbirliği yapması için yeni fırsat koridorları açtığını vurgulayan İslam, şunları kaydetti:

''Bangladeş'te Türkiye kelimesi çok iyi bilinen bir kelime. Türkiye ve Türklere karşı büyük bir saygı ve sevgi var. Türkiye halkını seviyoruz. Türkiye'de yaşayan halkın Bangladeş'te yaşayan halka karşı sevgisi mevcut ama Türkiye'de yaşayan birçok kişi Bangladeş ile ilgili birçok şeyi bilmiyor. Bu aradaki boşluğu doldurmaya çalışıyoruz. İki ülke arasındaki bu kardeşlik ve dostluk hislerini uygulanabilir alanlarda kullanıyoruz. Bilecik gerek sanayisi, gerekse ekonomisi ve bulunduğu kozmopolit yapısı ile yatırım yapılacak bir şehir. İleriki süreçlerde bu bağların kurulması ile iki ülkenin ekonomik girdilerinin güçleneceği kanaatindeyiz.''

Can da kıtalar ve coğrafyaların ayrı olmasına rağmen çoğunluğu Müslüman olan Bangladeş ile gönüllerinin her zaman bir olduğunu dile getirerek, ''İkili ilişkilerimizin bundan sonra daha da fazla kuvvetleneceğine inanıyorum. Biz de bu noktada ülkemizin hedeflerine ulaşması adına bu tarz diyaloglarımızı güçlendirerek var gücümüzle çalışacağız. Türkiye ve Bangladeş ilişkileri sadece iyi ilişki değil, kardeşlik ilişkisidir.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Bilecik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263