Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Bu ülkede kimse evlenmek istemiyor

Japonya, dünyanın en fazla çalışan insanlarına ev sahipliği yapıyor. Bu kadar yoğun çalışan insanları, metrolarda, ofislerinin dinlenme odalarında, otobüslerde, kısacası aklınıza gelebilecek her yerde uyurken görebilirsiniz. Bu ağır tempo içerisinde, çok fazla sosyalleşmeye de fırsat bulamıyorlar. Bu sebeple de Japonya’da yaşayan bazı insanlar evliliğe oldukça mesafeli davranıyorlar. Ancak şu anda 20'li yaşlarında olan yeni nesil böyle düşünmüyor.

Bekar kalmayı tercih edenlerin sayısı dünya üzerinde de gün geçtikçe artıyor. Bunun birden fazla sebebi bulunuyor. İnsanlar belli başlı kaygılar sebebiyle yalnız kalmayı tercih edebiliyor.

Aslında sadece kaygı değil elbette, kendilerine zaman ayırma ya da sorumluluk alma isteği de bu sebeplerden bazıları. Dünya geneline bakılınca Japonya, diğer ülkelere göre bu alanda öne çıkıyor.

Herkesin bildiği gibi, Japonya uzun saatler ve yoğun bir tempoda çalışan bir ülke. Uyumaya bile bazen vakit bulamayan insanlar olduklarını göz önünde bulundurursak, yalnız kalma istekleri de kulağa çok tuhaf gelmiyor. En büyük nedenlerinden başlıları, ekonomik kaygılar, eş baskısı, özgürlüğün kısıtlanması… Bu belli başlı kaygılar sebebiyle insanlar evlenmeyi tercih etmiyor.

Yalnız yaşamanın verdiği konforu yakalayan Japonlar, bekar olmayı evlenmeye tercih ediyorlar. Özellikle erkeklerin bekar kalmalarının sebebi, kazandıkları parayı sadece kendilerinin harcamak istemeleri. Evlendiklerinde, kazandıkları parayı diledikleri gibi harcama lükslerinin olmamasından endişe duyuyorlar.

Kadınlar ise, kendilerini keşfedip kimseye bağlı olmadan özgür bir şekilde yaşamak istiyorlar. Ülkedeki gençler, kısıtlanmak ve bir aile sorumluluğu almak istemiyorlar. Kadınlar da işlerine odaklanmak ve kariyer yapmak istiyorlar. Ev, çocuk ve iş arasında geçen bir hayat yerine, yalnızca kendilerine odaklanmayı tercih ediyorlar.

Eskiden yalnız yaşamayı tercih edenler toplum tarafından garip karşılanırken, şimdilerde bu durum tam tersine dönmüş durumda. Şimdilerde Japonya’da çok fazla bekar insan var.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263