banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Çin'in Doğu Türkistan politikalarına tepkiler

 Türkiye Kamu-Sen Yalova Şubesi Temsilcilği, Doğu Türkistan'da yaşananları protesto etti.

Cevdet Aydın Parkı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren, Doğu Türkistan'da evlerinden, yurtlarından edilmiş milyonlara, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatmaya hakkı olmadığını söyledi.

Türkmenlerin toplama kamplarında tecrit altında tutulduğunu, türlü işkencelere maruz bırakıldığını belirten Deviren, şöyle konuştu:

"Ne hikmetse bu vahşet, basın yayın organlarının ilgisini çekmemekte, birçok basın kuruluşu için akan Türk kanı haber değeri dahi taşımamaktadır. Ne Batı'da ne de Türkiye'de işgal altındaki Türkistan'ın çığlığı bir türlü duyulmamakta kulaklar sağır, gözler kör olmaktadır. Birleşmiş Milletler'in (BM) görevi, olayları takip etmek değil, olaylara müdahale etmektir. BM üyelerinin vicdanlarının sızlaması için daha kaç Müslümanın kanı akmalı, kaç çocuk zehirli gazlarla boğulmalı, kaç kadına tecavüz edilmeli, kaç genç parçalanmalıdır? Bu nedenle BM, duruma müdahale etmek, olayların önlenemez noktalara gelmesinin önüne geçmek ve bu soykırıma son vermek için derhal harekete geçmelidir."

Anahtar Kelimeler:
YalovaDoğu Türkistan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263