Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Japon Nakae’nin elinden Sakarya tuttu

SAKARYA (İGFA)- İhtiyaçları yaklaşık 1 yıldır Büyükşehir tarafından karşılanan Türk dostu Japon 90 yaşındaki Hiroko Nakae Çölok’un en zor anında yardımına YADEM  yetişti.

Japonya’da uzun yıllar Türkçe öğretmenliği yapan Çölok, önceki gün Sapanca’da yalnız yaşadığı evde düşmesi sonucu yaralandı. Durumdan haberdar olan YADEM ekipleri, hemen eve giderek yaşlı kadına müdahale etti. Bulunduğu yerden alınarak hastaneye götürülen yaşlı kadın, tedavi altına alındı. Görevli personel, vücuduna kırıklar oluşan Çölok’un tedavi sürecinde yanından hiç ayrılmadı. Büyükşehir Belediyesi, taburcu edilen kadının bakımevine yerleştirilmesi için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye’ye yıllarca dost olmuş NakaeÇölok’un en iyi şartlarda hayatını sürdürebilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını belirterek, “Türkiye’ye ömrü boyunca dost olmuş, vefakar bir öğretmenimizin yardımına koştuk. Sapanca’daki evinde geçirdiği kazadan sonra YADEM ekiplerimiz yardımcı olmuş. Ailesi ve hiçbir akrabası olmayan teyzemizin 1 yıldır ağabeyi, kardeşi, ailesi YADEM olmuş. Hiç yalnız bırakmadığımız Nakae Çölok’un huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşaması için Japon yetkililerle görüşüyoruz, Japonya’da Türkiye adına önemli faaliyetler yürüten teyzemiz için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263