banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

KKTC Cumhurbaşkanı: "Eleştirenleri kınıyorum"
KKTC (İGFA)- KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ercan Havalimanı'nda Türkiye ziyareti ve Rum kesiminde Eğitim Bakanlığı'nın, ortaöğretim öğretmenlerinden, ‘Oxford Discover Futures 3 Workbook’ isimli kitabı öğrencilere dağıtmadan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bölümü ‘yırtmaları’ yönünde talimat içeren genelge göndermesine ilişkin açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Tatar, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl bir lider olduğunu bu saatten sonra tartışmanın hiçbir anlamı yok çünkü bütün dünya Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl büyük bir komutan ve lider olduğunu, Türkiye'nin kurucusu olduğunu kabul etmiştir. Rum tarafındaki bir kitapta Atatürk'ün fotoğrafını çıkartıp da yerine başka bir şey koymanın anlamı yoktur, kendilerini böyle bir davranıştan dolayı kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 4 gün boyunca çok önemli ve başarılı görüşmeler gerçekleştirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, şunları kaydetti.   “Fevkalade memnunum çünkü Türkiye bizim anavatanımız, gerçekten her boyutuyla KKTC’ye büyük katkı ve yardımları olan bir ülke, böyle bir ülkede çeşitli bölgelerde ziyaretler yapmam halkla bir araya gelmem, demeçler vermem değerlendirmeler yapmam ve bunların medyada yansıması KKTC’nin yararına ve çıkarınadır. Oradan KKTC’ye daha olumlu bir bakış açısı oluşturması bakımından da temaslarım önemli ve değerlidir. Netice vericidir”.

Cumhurbaşkanı Tatar KKTC’ye Döndü… “TÜRKİYE’DEKİ ZİYARETLERİMLE İLGİLİ BENİ ELEŞTİRENLERİ KINIYORUM” @ersinrtatar https://t.co/VTOyfYDBiG pic.twitter.com/bAJbVCtyoR

— KKTC Cumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) September 8, 2021

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263