Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

KKTC’de İnönü Şehitleri törenle anıldı

KKTC (İGFA) - Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, “Biz hiçbir zaman geçmişi unutmadık, unutturmayacağız” sözleriyle başladı ve bu topraklarda var oluş mücadelesinde önemli aşamalardan geçildiğini, bu mücadelenin ise 1974 öncesine gittiğini belirtti.

Tatar, Kıbrıs Türk halkını azınlık duruma düşürmek isteyenler olduğunu belirttiği konuşmasında, Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı iki ayrı devletin iş birliğinin ortaya çıkmasıyla bir anlaşmanın kabul edilebileceğini kaydetti. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın bu sene Kurban Bayramı’nın 1’inci gününe denk geldiğini ifade ederek bu sene Barış ve Özgürlük Bayramı’nın bir başka anlam kazandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin 1930’lu yıllardan beridir, Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle kahramanca varoluş mücadelesi verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yarım asırdır görüşülen federasyona dayalı çözüm modelinin başarılı olmadığını ifade ederek federasyonla hedeflenenin Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yama olması olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişin asla unutulmayıp unutturulmaması gerektiğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263