banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

KKTC’ye gidenler karantinaya alınacak

Hakan YILDIRIM (KKTC ajans392.com)

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, uçuşları günde 3’e düşüren yeni NOTAM’la ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Canaltay, Sağlık Üst Kurulu’nun karantina merkezlerindeki son durum ve mutasyonlu virüste artış görülmesi üzerine aldığı karar doğrultusunda NOTAM’ı değişmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bugünden itibaren Ercan Havaalanı’nda günde 3 uçak seferinin yapılacağını belirten Canaltay, gelecek olan kişilerin karantina koşulu ile ülkeye giriş yapacağını söyledi. Canaltay, “4 bin öğrenci geldiği tahmin ediliyor. Tekrardan NOTAM yayımlandı. Ülkeye çok uçağın olması, daha ucuz seyahat edebilme imkanı demek. Bir dönemden geçiyoruz, tecrübe kazanıyoruz. Öğrencilerin gelmesi için, geldikten sonra da yaşam koşullarının düzenlenmesi, halkın sağlığının da korunabilmesi için hükümet olarak elimizi taşımızın altına koyduk. Halkın sağlığı her şeyden önemli” diye konuştu.

Özel sektörün ekonomik olarak çok zorda olduğuna işaret eden Bakan Canaltay, Herkesin kurallara uyması halinde ülkenin Nisan ayında daha sağlıklı olarak açılabileceğini vurguladı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263