banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Tarihi konak Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Kocaeli,Kudüs için tek yürek

Erbakan Vakfı İl Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen “Seninleyiz Kudüs” mitinginde yediden yetmişe herkes tek yürek oldu. Mitingde konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “. Alsın Amerika o çok sevdiği İsrail’i başına çalsın. İsrail bu bölgenin kanserli hücresidir” dedi.

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından ilimizde de tepkiler çığ gibi büyüdü. Erbakan Vakfı İl Temsilciliği, dün Perşembe Pazarı alanında "Seninleyiz Kudüs" mitingi gerçekleştirdi. Mitingde yediden yetmişe herkes Kudüs için tek yürek oldu. Mitingde konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Alsın Amerika o çok sevdiği İsrail’i başına çalsın. İsrail bu bölgenin kanserli hücresidir” dedi.

HEYECAN EN ÜST NOKTADA

Yoğun katılımın gerçekleştiği alana girişler noktasında polis ekipleri geniş güvenlik önemleri aldı. Perşembe Pazarı alanı Türk bayrağı, Erbakan Vakfı bayrağı ve Filistin bayrakları ile süslendi. Mitinge gelen vatandaşlar Katil İsrail, Filistin’den defol, Hamasa selam, direnişe devam, Kahrolsun İsrail ve Mücahit Erbakan sloganları atarak coşkuyu ikiye katladı.

GENİŞ KATILIM

Mitinge Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Dünyaca ünlü Fransız piyanist Stephan Blet, Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yücel Mollaismailoğlu, Erbakan Vakfı Bölge Sorumlusu Mehmet Aras, Kocaeli Ticaret Odası, Türkiye Kamu-Sen, Memur Sen, Hak İş, Çelik İş, Hizmet İş, Eğitim-Birsen, Sağlık-Sen ve Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ

Mitingde açılış konuşmasını yapan Erbakan Vakfı Bölge Sorumlusu Mehmet Aras, “Kudüs benim için inanç, namus meselesidir diyerek alana gelen herkesin alnından öpüyorum. Hiç üzülmeyin doğacaktır sana vaat ettiği günler hakkın belki yarın belki yarından da yakın. İsrail denen hain laftan anlamaz. Bu hainler güçten, sopadan anlar sopadan. Bu çocuk katilleri iki peygamberimizi katlettiler. Bunların hakkından ancak imanlı Türk askeri gelir. Yapılacak tek çözüm Kıbrıs’taki gibi Tükiye’nin öncülüğünde bir ordu göndermek ve işi kökünden çözmektir. Başka çare yoktur. Atılacak taş varsa atmaya, verilecek baş varsa vermeye hazırız. Şehit olmaya hazırız” dedi.

İSLAM NATO’SU KURULMALI

Aras’ın konuşmasının ardından Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yücel Mollaismailoğlu, “Bu meydanda birlikteyiz. Kocaelimizin 12 ilçesinden ve civar illerinden koşarak geldiniz. Büyük bir aşkla seninleyiz Kudüs diye haykırıyorsunuz. ABD ve İsrail’in Kudüs ile ilgili küstah açıklamalarına tüm inancımız ile karşı çıkıyoruz. Türkiye 80 milyonluk nufüsü ile tek yürek halinde kenetlendi. Bu milli ittifak Erbakan hocamızın 40 yıllık duasıydı ve gerçekleşti. Ancak bunu kınamak yetmez, eyleme dönüşmelidir. Bunlar laftan anlamaz müdahale etmek lazım. İslam NATO’sunu kurmak lazım. Bir an önce Kudüs’e asker göndermek şarttır” diye konuştu.

SİYONİSTLERE TEK KURUŞ VERMEYİN

Dünyaca ünlü Fransız piyanist Stephan Blet, “Ben 25 yıldan beri Filistinli kardeşlerimiz için konser veriyorum. Siyonizm’e karşı savaşmalıyız. Siz Türkler Siyonizm’in iki yüzlü olduğunu artık öğrendiniz. İsrail’e karşı kazanmak için hepimizin birlik olması gerekiyor. Amerika ve Siyonist insanlara tek bir kuruş vermeyin. İblis’e karşı savaş veriyoruz. Dünya için hepimiz Siyonistlere “Kudüs’ten defol git” dememiz lazım. Ben Türkler ile çok gurur duyuyorum, tek umudumuz sizsiniz. Hepinizi çok seviyorum” şeklinde konuştu.

KUDÜS ALLAHIN LÜTFUDUR

Daha sonra kürsüye çıkan Filistin Hamas Sözcüsü Osama Hamdan ise, “Kudüs Allah’ın bize lütfudur. Allah, Kuran-ı Kerim’i kıyamete kadar muhafaza edecektir, dolayısıyla Kudüs’ü de kıyamete kadar muhafaza edecektir. Kudüs’ün Müslümanlar katındaki yerini ne ABD ne İsrail denen Siyonist değiştiremeyecektir. Bugün Filistinliler Siyonist işgalcilere karşı hep birlikte omuz omuzalar. Kudüs’ü özgürlüğe kavuşturacak olanlar sadece Filistin değil, tüm Müslümanlardır. Bugün burada Kudüs’ü savunmak için toplandık. Yarın inşallah aynı gruplarla Kudüs’te Mescid-i Aksa’da buluşup namaz kılacağız. İnşallah bir dahaki buluşma yerimiz Kudüs’tür” ifadelerini kullandı.

KUDÜS’TEN SELAM GETİRDİM

Ardından kürsüye çıkan Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ise, “Büyük Komutan Necmettin Erbakan’ın muhterem torunları, hepinize Filistin’den selam getirdim. Kudüs’ten selam getirdim. Filistin halkı sizinle gurur duyuyor. Sizin burada bulunuşunuzla gurur duyuyor. Bugün sizler de bizler de buraya şunu söylemek için geldik. Kudüs İsrail’in başkenti değildir, kanla gözyaşı ile girdiği bir şehirdir. Siyonistler Filistin halkını zulme uğratmak istiyor ve bunun bir sonu yoktur” dedi.

TRUMB TARİHİN KÖTÜ KAPISINDAN GİRDİ

İsrail bildiğiniz demokratik bir ülke değildir diyen Büyükelçi Faed Mustafa, “Siz onu orada yaşayan Müslümanlara sorun. Trumb aldığı bu kararla Siyonizmde tarihine geçmek istedi. Sen tarihin en kötü kapısından girdin. Senin kararın tarihin çöplüğüne gitsin çünkü Kudüs bizimdir. Senin kararların Kudüs’ün geleceğini asla değiştirmeyecek. Bu karar bize göre yok hükmündedir. 1917’den başlayan bu sıkıntılı sürecin biz 100’ncü yılını yaşıyoruz. Bu 100 senelik bir sabır ve direniş. Biz Kudüs’ün kaşı için bir 100 yıl daha sürdürmeye hazırız” açıklamalarında bulundu.

“CANIMIZ SANA FEDA OLSUN EY KUDÜS”

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Millet olarak İslam alemi olarak olmazsa olmazımız Kudüs yeni bir Siyonist tecavüzü ile karşı karşıyadır. Bu hadsiz ve küstah adım karşısında yapılması gerekenler boş laflar ve ağlayıp sızlama yerine fiili adımlar atmak gerekmektedir. Gün ümmet olarak İslam alemi olarak Kudüs’e sahip çıkma günüdür. Bugün Kocaelimizdeki bu meydanı böyle coşkulu bir insan seli halinde dolduran sizler, şuurlu on binler ‘Canımız sana feda olsun ey Kudüs’ demek için toplandı. Eğer ABD İsrail’i bu kadar çok seviyorsa alsın o İsrail’i Alaska’ya taşısın demek için topladık” diye konuştu.

İSRAİL BÖLGENİN KANSERLİ HÜCRESİ

Siyonizm 5000 seneden beri inancının gereğini yerine getiriyor diyen Erbakan, “İstediğiniz kadar kınayın, lanetleyin. Onlar dünya Siyonizm’i olarak görevlerini yerine getiriyor da biz ne yapıyoruz? Müslüman ülkelerin yöneticileri ne yapıyor? En son bir bildiri yapıp dağılıyordur. Bildiride de bu İsrail 1967 sınırlarına riayet etsin diyorlar. Ne sınırı, ne israili? Bölgeyi 70 senedir kana bulayan bu çıban başının bölgeden kaldırılması, atılması lazım. Alsın Amerika o çok sevdiği İsrail’i başına çalsın. Biz 70 senedir göreceğimizi gördük. 67 sınırlarına da dönse 48’deki ilk sınırlarına da dönse bu kanserli hücreden kurtulamayız. İsrail bu bölgenin kanserli hücresidir” ifadelerini kullandı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263