banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Yabancı girişimcilere Türkiye'deki iş fırsatları anlatıldı

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 20'ncisi gerçekleştirilen Türkçe Konuşan Girişimciler programı kapsamında 20 ülkeden 50 girişimci Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde iş insanlarıyla bir araya geldi.

Turizm, sanayi, tarım, inşaat, gıda, eğitim, otomotiv, mobilya, bilişim ve tekstil gibi farklı iş kollarıyla ilgilenen yabancı girişimciler Çorlu'da iş insanlarıyla buluşup, kent ekonomisi ve karşılıklı yatırım konuları hakkında bilgi aldı.

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasında (ÇTSO) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede bu toplantının yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin büyük bir pazara sahip olduğunu aktaran Sarılı, şunları kaydetti:

"Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin önderliğinde, Türkçe konuşan ülkelerin girişimcileriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkçe konuşan ülkelere olan gönül bağımızı, ticari ilişkilerle de güçlendireceğiz. Bu sinerjiye Çorlu olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Türkçe konuşan girişimciler, Türkiye'nin sınırları dışındaki gücüdür. Sizler, Türkiye ile ülkeleriniz arasında sağlam bir köprü oluşturuyorsunuz. Türkiye bugün büyük iç pazarı ve rekabetçi endüstrisiyle, sayısız fırsatlar sunmaktadır. Türkiye, şimdiden hızla büyüyen ve dönüşen ekonomisi dinamik nüfusu ve en önemlisi de cesur müteşebbisleriyle bölgesinin ve dünyanın önemli aktörlerinden birisi haline gelmiş durumdadır."

ÇTSO Başkanı İzzet Volkan ise Türkçeyi diyalog, ticaret ve kardeşlikle yaymanın önemine dikkati çekti.

Ev sahipliği yaptıkları bu toplantının çok faydalı bir adım olduğunu belirten Volkan, şunları söyledi:

''Ben inanıyorum ki, Türkçeyi diyalog, ticaret ve kardeşlikle yayabilecek potansiyele sahibiz. Türkçe konuşan girişimciler olarak da, sınırlı kaynakları iyi değerlendirme kabiliyetine sahibiz. 20 ülkeden 50 yabancı yatırımcıyı burada ağırlamaktan çok büyük bir onur duyuyoruz. Ana amacımız, buradaki girişimcilerle iş birliği yapılarak ticaret hacminin arttırılması. İnşallah bütün üyelerimiz bu programdan ciddi kazanç sağlayacaktır."

Programda konuşmaların ardından ikili görüşmelere geçildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263