banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Bakan Selçuk’tan Diyanet-Sen’in çocuk dergisi hakkında açıklama

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergeleri verdiler.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, CHP’li Kaya, Bakan Selçuk’a, "Diyanet-Sen Çocuk dergisinin dağıtımı yasaklanacak mıdır? Çocuklarımızın zihinsel ve ruhsal gelişimini bozan dergiyi çıkartan Diyanet-Sen yöneticileri hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır? Dağıtımı yapılan Diyanet-Sen Çocuk dergisi toplatılacak mıdır?" sorularını yöneltti.  

HDP’li Güzel de "Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen’in çıkarmaya başladığı çocuk dergisinde kullanılan savaş, idam ve kafa kesme görselleri bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? Söz konusu görsellerin kullanıldığı dergi hangi yaş aralığına hitap etmektedir? Kullanılan görseller çocuklar için pedogojik açıdan uygun mudur? Uygun değilse birçok uzman tarafından pedagojik açıdan son derece sakıncalı bulunan dergiyi çıkaranlar hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılacak mıdır? Söz konusu derginin yayınını durdurmak için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?” sorularını yöneltti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili sorulara "Soru önergesinde belirtilen konuda, bakanlığımızın görev, yetki ve sorumluluk alanlarına giren herhangi bir husus bulunmamaktadır" yanıtınını verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263