banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

“Balkanlarla eğitim köprüsü kuruldu“

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Balkanlarla eğitim köprüsü kuruldu, bu köprüyü en iyi şekilde devam ettireceğiz." dedi.

Romanya'daki Köstence Ovidius Üniversitesi akademisyenleri ve fakültelerinin dekanları, TÜ akademisyenleriyle bir araya geldi.

Tabakoğlu, rektörlükteki ziyarette yaptığı konuşmada, TÜ'nün Balkan Üniversiteler Birliğinin genel sekreteri olduğunu söyledi.

TÜ'nün aynı zamanda Balkanlara en yakın üniversite olduğunu belirten Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Edirne tarihi olarak da bu coğrafyanın bir parçası. Tarihi ve kültürel ortak özelliklerimiz var. Trakya Üniversitesi Türkiye'de, 'Balkanlarda ve bir üniversite' denildiğinde ilk akla gelen üniversitedir. Balkanlarda da bu fikri oluşturmaya çalışıyoruz. Balkanlardaki üniversitelerle yakın olmak istiyoruz. Eğitim alanında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Türkiye'deki diğer üniversitelerle bu üniversitelerin iletişimini sağlamaya çalışıyoruz. Romanya'nın bizim için çok önemli bir yeri var. Daha önce Romanya üniversiteleriyle bir takım iş birlikleri yaptık. İki yıldır Romanya'daki üniversitelerle ilgilenmeye başladık ve ziyaretler gerçekleştirdik. Ovidius Üniversitesi ile ortaklaşa kongreler düzenledik. Balkanlarla eğitim köprüsü kuruldu, bu köprüyü en iyi şekilde devam ettireceğiz."

Romanya'daki Köstence Ovidius Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Carmen Elena da Türkiye'nin eğitim ve bilim konusunda güzel çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti.

TÜ'yü her anlamda desteklediklerini anlatan Elena, "Ovidius Üniversitemizdeki fakültelerin dekanları, buradaki dekanlar ile çalışmalar gerçekleştirecek. Eğitim alanında başlattığımız bu işbirliği devam edecek. Burada çalışma yapan Türk akademisyenleri de Romanya'da ağırlayacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, her iki üniversitesinin dekanları ve akademisyenleri fakültelerde çalışma gerçekleştirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263