banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Bursa Mustafakemalpaşa'da öğrencilere sıfır atık bilinci

BURSA (İGFA) - Mustafakemalpaşa'da bulunan 25 ilkokuldaki 3. ve 4.sınıflarda eğitim gören toplam 500 öğrenciye uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerin dikkatini çeken, interaktif öğretim sistemine dayalı Sıfır Atık Eğitimi düzenlendi.
 
Eğitimlerle doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve “Sıfır Atık” yaklaşımını tanımaları amaçlandı. Çocukların günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve atıkları farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda bilgilendirme yapıldı.
 
Eğitim sonunda öğrendiklerini resim çizerek belediye ile paylaşmaları istenerek öğrencilerin projeye dahil edilmesi sağlanarak sıfır atık üzerine projeler geliştirmelerinin temelleri atıldı.
 
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Sıfır Atık yönetmeliği kapsamında 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Kompost Üretim Tesisi faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek, projenin kapsamlı ve etkin bir biçimde sürdürülmesine katkı sağlayan  vatandaşlar ile geleceğin büyükleri olan öğrencilere teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263