banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Tarihi konak Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Bursa yüz yüze eğitime hazır

BURSA (İGFA) - Bursa’da yüz yüze eğitimin başlayacağı okullarda tüm hazırlıklar tamamladı. Bu kapsamda anaokulu, ilkokul ve ortaokul ile bu okulların bünyesinde yer alan ana sınıfları olmak üzere Bursa'da 290 okulda toplam 19 bin 387 öğrenci 15 Şubat’ta okullarıyla buluşacak.

Açılacak tüm okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri ulaştırıldı. Okullarda temizlik görevlilerinin iş esnasında maskenin yanı sıra eldiven, bone ve benzeri koruyucuları kullanmaları için önlem alındı. Okullarda belirlenen noktalarda maske, eldiven gibi atıklar için ayrı olmak üzere elle temas etmeden açılıp kapanabilen atık kutuları yerleştirildi.

Yüz yüze eğitime geçiş hazırlıkları Millî Eğitim Bakanlığı, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" kapsamında yapıldı. Söz konusu kılavuzda belirtilen esaslar çerçevesinde okullarda sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi.

Öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek şekilde aynı yerde oturmalarını sağlayacak planlar oluşturuldu. Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarılar yazılı ve görsel olarak paylaşıldı.

Eğitim ortamlarının düzenli olarak doğal yollarla havalandırılması için gerekli düzenlemeler yapıldı. Öğrenciler arasında malzeme alışverişi yapılmaması konusunda gerekli bilgilendirmeleri içeren uyarılar ilgili alanlara asıldı. Sınıflarda yüksek sesle etkinlik yapılmaması için düzenlemeler yapıldı.

Temizlik ve dezenfekte işlemleri hijyen riskine göre sıklıkta gerçekleştirilecek. Salgın hastalıktan korunma yollarıyla ilgili eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri yapılacak. Okullara ziyaretçi kabul edilmeyecek.   

Hatırlanacağı gibi, 2020-2021 Eğitim öğretim yılı 21 Eylül’de başlamış, COVID-19 vakalarının artması dolayısıyla Bilim Kurulu'nun tavsiyesiyle Kasım ayında yüz yüze eğitime ara verilmişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263