banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Çocuk Edebiyatı Okumaları başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sınıf öğretmenlerine yönelik Çocuk Edebiyatı Okumaları başladı.

Çocuk Edebiyatı Okumaları başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin edebiyat okumaları yeni dönemde de devam ediyor. Bu yıl sınıf öğretmenlerine yönelik olan okumalar “Çocuk Edebiyatı” formatında gerçekleştiriliyor. 20 hafta sürecek olan okumalara 20 sınıf öğretmeni katılıyor. Okumalar Çocuk Edebiyatı yazarı Mevlana İdris ile gerçekleştiriliyor.

28 NİSAN’A KADAR SÜRECEK

Çocuk Edebiyatı okumaları bu yıl da Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nde (TDED) yapılıyor. İki dönem olarak gerçekleştirilecek olan okumaların ilki 20 Ocak 2018’de sonlanacak. 10 Şubat 2018’de ikinci dönemle tekrar başlayacak olan okumalar 28 Nisan’da sona erecek. 

OKUMA, İNCELEME, ELEŞTİRİ

Okumalar kapsamında atölye çalışmasının yöntemi haftalık bir periyotta, belirlenecek gün ve saatte seçilip,  kitap/metin/yazar etrafında okuma/inceleme ve eleştiri bağlamında gelişecek. Okumalarda Çocuk Edebiyatı’nın genel bütünlüğü ve ilkelerinden kopmadan zaman zaman ayrıntılara iniliyor.

24 FARKLI KONU

Okumaların temel amacı Çocuk Edebiyatı alanındaki nitelikli kitap, yazar ve düşüncelerle bir tanışıklık sağlanacak. Buradan yola çıkarak çocukla iyi kitap arasında sağlıklı ve kalıcı bağlar kurularak sınıf öğretmenlerinin bu alanla ilgili bilgi ve duyuşlarına yeni bir kapı açılacak. Okumalarda 24 farklı konu ele alınacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263