banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

“Coğrafi İşaretler Farkındalık“ eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Malkara Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Coğrafi İşaretler Farkındalık" eğitimi verildi.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Malkara TSO Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, amacın yöresel ürünleri tüm dünyaya tanıtmak, üreticinin emeğini kıymetlendirmek olduğunu söyledi.

Malkara TSO Meclis Başkanı Güngör, yöredeki ürünlerin dünyanın farklı yerlerinde tanınmasının sağlanmasında aracı olmaktan mutlu olduklarını belirterek, "2011 yılında başladığımız uzun ve meşakkatli yolculuğun sonunda bu işin bir yerlere geldiğini görmek inanın gurur verici. Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde bile yer verdiği ürüne coğrafi işaret almamak büyük ayıbımız olurdu. Yola çıkmamızdaki en büyük amaç yöresel ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtmak, üreticimizin emeğini kıymetlendirmekti. Bu ürünleri ihraç ederek ülkemize daha fazla döviz kazandıralım peşindeyiz." diye konuştu.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ise, odalar ve borsalar olarak sadece coğrafi işaretli ürünleri tescil ettirmekle kalmadıklarını aktararak, onların tanıtımı için de bir çok etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara, coğrafi işaretli ve geleneksel ürün adı başvurusu, takip, tescil süreci, amblem yönetmeliği, denetim raporlarının oluşturulması, tescil süreleri gibi konularda eğitim verildi.

Eğitime Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal ve iş dünyasından yetkililer katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263