Öne Çıkanlar çorlu EMITT gençlik merkezi Şahin Lalapaşa

“Gölcük’te Öğrenci Olmak“ Projesi

 Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Şirinköy Anaokulu'ndaki toplantıya Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Naim Yüksel ve Ömer Kızıldağ, Şirinköy Anaokulu Müdürü Fatma Köroğlu, Barbaros Orta Okulu Müdürü Güney Yılmaz ile öğretmenler katıldı.

Kaymakam Altıntaş, "Gölcük’te Öğrenci Olmak" Projesiyle başarılı çalışmalar yapıldığını, çocukların sosyalleştiğini ve kendilerine olan güvenlerinin arttığını belirtti.

"Çocukların kendilerine olan güvenini artırırsak zaten yapamayacağımız şey yok." diyen Altıntaş, gerçekleştirilen faaliyetlere 14 bin civarında öğrencinin katıldığını ifade etti.

İlçede 28 bin civarında öğrenci bulunduğunu anımsatan Altıntaş, "Bu öğrencilerden yüzde 60'ı Belediye ile Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı etkinliklerden bir şekilde yaralanmış. Bu iyi bir rakam. Belediyenin birçok sosyal etkinlikleri var. Havuz var, buz pisti var. Bölgedeki çocuklarımız şanslılar. Gölcük’te yaşamanın farklılığını yaşıyorlar." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, gençlerin en büyük hizmet kitlesi olduğunu belirterek, onların geleceğe daha da umutla bakabilmelerinin en büyük hedefleri olduğunu söyledi.

Projeyle her yıl 10 binin üzerinde öğrencinin etkinliklerden faydalandığını anımsatan Ellibeş, projeyle yaklaşık 150 bin öğrenciye dokunduklarını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ise ilçenin eğitim kalitesini artırmak ve çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak için yöneticiler, öğretmenler ve hizmetlilerle tüm güçlerini ortaya koyarak çalıştıklarını dile getirdi.

Gülsuyu, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yaptığımız etkinlikleri ele alacak olursak, üniversite gezilerine bin 650, kültür gezilerine 2 bin 123, kariyer günleri etkinliklerine 3 bin 260, tiyatro ve sinema günleri etkinliğine 2 bin 888, sportif etkinlik yarışmalarına 3 bin 438, geleneksel çocuk oyunlarına 436, okur yazar buluşması etkinliğine 330, sokak boyama ve canlı resim şenliği etkinliğine 160, fotoğraf ve kısa film yarışması etkinliğine 49, hızlı okuma ve anlama kursuna 100, güzel sanatlar lisesi gezisine 104 ve şiir dinletisi etkinliğine 25 öğrenci katılarak ücretsiz yararlandı. Çalışmalarımıza maddi ve manevi destek veren Gölcük Belediyesine teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından Kaymakam Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş'e plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263