banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

“Kitap okuma“ teneffüsünü sabırsızlıkla bekliyorlar

Çerkezköy ilçesindeki Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencileri, belirlenen bir teneffüste öğretmenleriyle kitap okuyor.

Okul yönetimi tarafından kitap okumayı teşvik amacıyla başlatılan uygulamaya hem öğrenciler hem de öğretmenler büyük ilgi gösteriyor.

Uygulama çerçevesinde öğrenciler, belirlenen teneffüs zilinin çalmasıyla kantine gitmek veya bahçede oyun oynamak yerine, okulun kütüphanesine giderek yanlarında getirdikleri ya da kütüphanede bulunan kitaplardan birini okuyor.

Okul müdürü Furkan Bayındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamayı öğrencilerin çok çabuk benimseyip sahiplendiğini söyledi.

Öğrencilerin belirlenen teneffüs saatinde uyarıya gerek kalmadan kütüphanenin yolunu tuttuğunu vurgulayan Bayındır, "Çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını geliştirmek, kelime dağarcıklarını arttırmak için bir proje yaptık. Boş teneffüs saatlerinde çocuklarımız kitaplarını okuyarak kelime haznelerini geliştiriyor." dedi.
 

- Uygulamanın başarılı olmasında en büyük etken öğrenciler

Okulun Türkçe Öğretmeni Nil Usta da uygulamanın başarıyla devam ettiğini belirtti.

Her kitabın dünyaya açılan yeni bir kapı olduğuna işaret eden Usta, "Biz de öğrencilerimizin bu dünyanın kapılarını aralamaları için teneffüs saatlerinde kitap okumaya teşvik ediyoruz. Uygulamayı biz başlattık ancak öğrencilerimiz de çok güzel sahiplendi. Uygulamanın başarılı olmasında en büyük etken öğrencilerimiz." dedi.

Öğrencilerden Yusuf Can Mengütay ise projeyi çok beğendiklerini belirtti.

Teneffüs saatinde kitap okuyarak genel kültürlerini arttırdıklarını vurgulayan Mengütay, okul müdürleri ve öğretmenlerine teşekkür borçlu olduklarını aktardı.

Gizem Ak ise her okul günü kitap okuma saatinin gelmesini dört gözle beklemeye başladıklarını vurguladı.

Kitap okuma teneffüs zilinin çalmasıyla hızlı adımlarla kütüphaneye gittiklerini kaydeden Ak, "Öğretmenlerimiz bize sürekli 'en iyi dost kitaptır' diyordu. Bu uygulama sayede gerçek dostun kitaplar olduğunu öğreniyoruz ve teneffüs saatlerini kitap okumak için sabırsızlıkla bekliyoruz." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263