banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

KO-MEK 9. Dönem Aile Okulu başladı

İlk dersi eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının, aile ve çocuk gelişimi konusunda, kursiyerleri için projelendirdiği Aile Okulu, 9. Eğitim dönemine başladı. Dönemin ilk dersini eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan verdi. Aslanhan “Mutlu Aile Mutlu Toplum” başlıklı ilk derste, KO-MEK kursiyerlerine sosyal medyanın aile ve çocuk üzerindeki olumsuz yönlerini anlattı. Aslanhan, “Sosyal medyayı acilen bir kenara bırakın ve çocuklarınızla vakit geçirin. Çünkü sosyal medya çocuklarınızın geleceğini çalıyor ve onları akıl almaz tuzaklara düşürüyor” dedi.

KURSİYERLERDEN İLK DERSE YOĞUN İLGİ

İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen 9. Dönem Aile Okulu’nun ilk dersine, KO-MEK kursiyerleri yoğun ilgi gösterdi.

SOSYAL MEDYANIN TEHLİKELERİNİ ANLATTI

Aslanhan kendine has tarzı ve verdiği çarpıcı örneklerle kursiyerlere sosyal medyanın tehlikelerini aktardı. Sosyal medya aracılığıyla gençlerin tuzağa düşürüldüğünü kaydeden Aslanhan, “Bilin ki birileri size ücretsiz hizmet sunmaya çalışıyorsa bu hizmetin bedeli sizlersiniz. İnternete yazdığınız her cümle, yüklediğiniz her fotoğraf ileride sizin ve çocuklarınızın aleyhinde kullanılabilir” şeklinde konuştu.

İNTERNETTE VAR YA, ORAYA BAK?

Eğitimde, yaşamımızın her alanına giren internet ve sosyal medya nedeniyle bize has olan özelliklerimizin ortadan kalkmaya başladığı üzerinde duruldu. Aslanhan, “Artık neredeyse hiçbir şey öğrenmiyor ve öğretmiyoruz. Bir yemek tarifine dahi internetten bakıyoruz. Anne kızına “Anne bu nasıl yapılır” diyor anne de “Kızım internette var ya oraya bak” diyor. Bu basit gibi görünebilir ama öğrenmiyor ve öğretmiyoruz kavramını çok iyi açıklıyor” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ SÜREKLİ YORGUN VE UYKUSUZ

Eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan, akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullanan ve bunları ellerinden düşürmeyen çocukların fiziksel durumlarına değindi. Çocukların yatana kadar ellerinden telefonlarını bırakmadığına işaret eden Aslanhan şöyle konuştu: “Uyumadan önce görülen son ışık o telefonun ışığı oluyor. Bu da beyne ‘daha gece olmadı, uyuma’ sinyali gönderiyor. Bu nedenle çocuklarımız her sabah uykularını almadan kalkıyor ve hep bitkin halde dolaşıyor. Hâlbuki eskiden büyüklerimiz uyku öncesinde bizlere hikâyeler okur, dualarımızı etmemizi isterlerdi ve bizler de öyle uykuya geçerdik. Bugünün çocukları iyi uyuyamadıkları için depresyon riskleri artıyor. Bir araştırmaya göre 6 dakika kitap okuyan bir insanın stres seviyesi yüzde 68 düşüyor. Uyumadan önce son bakacağımız şey telefon yerine kitap olsa, stres sorunu ortadan kalkar.”

ÇOCUKLARI, PEYGAMBERİMİZİN YAPTIĞI GİBİ, ALINLARINDAN ÖPÜN

Eğitimde, KO-MEK kursiyerlerine çocuklara güvenilmesi ve ailelerin aşırı korumacı tutumlarından vazgeçmesi başlıklarında bilgi verildi. Sıtkı Aslanhan, “Çocuk hata yapabilir. Bu onun için bir tecrübedir. Onun sorumluluklarını paylaşmayın. Sorunlarını çözmeleri için ona fırsat verin. Onları sevdiğinizi söyleyin ve bunu gösterin. Peygamber efendimiz (s.a.v)kızını alnından öperdi. Şimdi yapılan bir araştırma gösteriyor ki, çocukları alınlarından öpmek onların özgüvenlerini yükseltiyor. Çocuklarınızla hatıralarınız olsun. Çocuklarınıza Muhammed Ali’yi örnek gösterin. Onun adalet için mücadelesini, İslamla şereflenmesini, yüksek özgüvenini ve keskin zekasını öğretin” şeklinde konuştu. 

AİLE OKULUNUN AMACI

Eğitimin sonunda Yaygın Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, Aile Okulu’nun 9. Döneminin hayırlı olmasını dileyerek “Bugün Sıtkı Aslanhan’ın verdiği değerli bilgilerle ilk dersimizi gerçekleştirdik. Üç hafta daha Aile Okulumuz kursiyerlerimize aile ve çocuk gelişimi konusunda eğitim verecek. Bugüne kadar 2 bin 754 kursiyerimiz Aile Okulu Projesi’ne katılarak mezun oldu. Bu eğitim öğretim yılında da bin 200 kursiyerimizin Aile Okulu Projesinden istifade etmesini bekliyoruz. Bu eğitimlerin kursiyerlerimizin aile ve çocuklarıyla olan iletişiminde faydalı olmasını istiyoruz. Emeği geçen tüm değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Murat Yavuz, konuşmanın ardından Sıtkı Aslanhan’a KO-MEK kursiyerleri tarafından yapılan bir ebru tablosu hediye ederek, paylaştığı kıymetli bilgiler için teşekkür etti. Eğitimci yazar Aslanhan, “Mutlu Aile Mutlu Toplum” başlıklı dersinin ikinci seansını ise aynı gün öğleden sonra Gölcük Kongre Sarayı’nda Gölcüklü kursiyerler için verdi.

DERSLER DEVAM EDECEK

9. Dönem Aile Okulu’nun dersleri 13, 20 ve 27 Kasım tarihlerinde devam edecek. Dersler, Gölcük Kongre Sarayı ve İzmit Fuar içi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda sabah ve öğlen olmak üzere iki seansta yapılacak.

Aile Okulu’nun ders çizelgesi ise şöyle:

Hayrettin Karaüzüm,  “Çocukta Aile Bilinci” 13 Kasım Salı

         10.00-12.00 Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu

                                    14.00-16.00 Gölcük Kongre Sarayı

Mehmet Baki Öztürk,  “Çocuk Yetiştirmenin Püf Noktaları” 20 Kasım Salı

         10.00-12.00 Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu

                                    14.00-16.00 Gölcük Kongre Sarayı

Dr. Ravza Cihan,         “Medya ve Aile” 27 Kasım Salı

 10.00-12.00 Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu

                                      14.00-16.00 Gölcük Kongre Sarayı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263