Öne Çıkanlar çorlu EMITT gençlik merkezi Şahin Lalapaşa

Manisa’da ‘meslek kazandıran’ proje

MANİSA (İGFA) - Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın kalifiye eleman yetiştirme konusunda yaptığı çalışmalardan biri daha hayata geçti.

 Turgutlu’dan Kaymakamlık, Ticaret ve Sanayi Odası, Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de ortakları arasında yer aldığı “Destekleniyorum, Meslekleniyorum” adlı projesi kısa adı SOGEP olarak bilinen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çerçevesindeTürkiye’deen fazla oyu alarak desteklenmeye uygun görüldü.

Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi’nin katkı sunduğu 1 milyon 40 bin TL bütçeli proje ile 107 kişinin istihdamı hedefleniyor. Proje kapsamında, Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde atıl durumda bulunan, aralarında Elektrikli Ev Aletleri, Pano Monitörlüğü, Elektrikli Makineler Bakım ve Onarım, Elektronik Kart Tasarım ve Üretim, Elektropnömatik ve Pnömatik Sistemler, Mobilya ve İç MekanTasarımı’nın da yer aldığı toplam6 atölyenin güncel ihtiyaca göre düzenlenmesi planlanıyor.

Atölyeler vasıtasıyla 18-29 yaş arasındaki genç işsizlere, herhangi bir sabit geliri olmayan, kocası hayatta olmayan ya da hükümlü olan, bakmakla yükümlü olduğu kişiler bulunan ve COVID sürecinde olumsuz etkilenen dezavantajlı kadınlara ayrıca denetimli serbestlik tedbiri uygulanan kişilere eğitimler verilerek aranan ve elemana dönüşmeleri hedefleniyor.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, 100’ü aşkın kişinin meslek sahibi olmasını sağlayacak olan projenin en yüksek puanla onay almasının ve birinci seçilmesinin gurur verici olduğunu belirtti. Yüksel, projenin Turgutlu’nun kurumları ile örnek bir dayanışma sergileyeceğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263