banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

MEB, yeni nesil gazetecilik için Medya Lisesi atağı

Millî Eğitim Bakanlığı ve Demirören Medya iş birliğiyle Türk ve dünya medyasının geleceğine katkı sağlayacak yeni nesil gazetecilerin yetiştirilmesi için Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluyor.Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Demirören Medya Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in katılımıyla, Türk ve dünya medyasının geleceğine katkı sağlayacak yeni nesil gazetecilerin yetiştirilmesini amaçlayan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kurulması için iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul'da gerçekleştirilen törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Demirören Medya Grup ile mesleki eğitimle ilgili çok önemli bir adımın atıldığını söyledi.

Mesleki eğitim merkezlerinden mezun olanların eğitim aldıkları alanda istihdam oranlarının yüzde 88'e ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sektör temsilcileriyle eğitim verdiğimiz tüm alanlarda kurduğumuz bu güçlü iş birlikleri kısa sürede meyvelerini vermeye başladığını belirterek, "Akademik olarak başarılı öğrenciler artık sadece fen liselerini değil, mesleki eğitimi de tercih ediyor; bunun çok önemli bir kırılma olduğunu düşünüyorum. Bugün yapımı için yola çıkmış olduğumuz Demirören Medya Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin de önümüzdeki yıl yüzde 1'lik başarı diliminden öğrenci alacağına inanıyorum. Demirören Ailesi ile bugün atmış olduğumuz adım, Türkiye'de mesleki eğitimle ilgili çok önemli bir halka, kritik bir halka teşkil ediyor" diye konuştu.

"AMACIMIZ DÜNYA ÇAPINDA GAZETECİ GENÇLER YETİŞTİRMEK"

Demirören Medya Yatırımları Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ise, "Okulumuz, 2022 yılı Eylül ayında eğitim öğretime başlayacaktır. Öğrencilerimiz lise çağındayken gelecekteki meslek alanlarında eğitim alabilecekler. Yabancı kaynakları takip edebilen, dünya ile iletişim kurabilen öğrenciler yetiştirebilmek için okulun ilk yılında yabancı öğretmenlerce dil eğitimi verilecek. Dünya çapında gazetecilik yapabilecek gençler yetiştirmek, amacımızdır" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263