Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama Novartis Onkoloji Türkiye tarihi çarşılar

Milli Eğitim Müdürü Dülger, tercih heyecanı paylaştı

 Bursa Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, ortaöğretim kurumları merkezi sınavı sonucuna göre tercih yapan öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Dülger, ortaöğretime geçiş sürecinde öğrencilere danışmanlık hizmeti vermek üzere okullarda kurulan komisyonları ziyaret etti.

Atatürk ve Setbaşı ortaokullarını ziyaret eden Dülger, rehber öğretmenlerle ve tercih yapmak üzere gelen öğrencilerle sohbet etti.

Çalışmaları yerinde inceleyen Dülger, yaptığı açıklamada, ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri için tercihlerin 13 Temmuz'a kadar devam edeceğini söyledi.

Öğrencilerin 17 ilçe ve 105 merkezde kurdukları komisyon merkezlerini ziyaret ederek tercihlerini sağlıklı bir şekilde rehber öğretmenler eşliğinde yapabileceklerini belirten Dülger, şunları kaydetti:

"Komisyon merkezlerimizin hangi okullarımızda olduğunu resmi web sayfamız www.bursa.meb.gov.tr adresinde yayınlandık. Aynı zamanda öğrencilerimiz mezun oldukları okul müdürlüklerinden de rehberlik hizmeti alabilirler. Bursa'da 48 okuldaki 4 bin 500 kontenjana merkezi sınavla öğrenci alınacak, öğrencilerimiz bu okullara belirlenen kontenjanlar, puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda yerleştirilecekler."

Sınavla öğrenci alan okular dışında yerel yerleştirmeyle kayıt olacak öğrenciler için yeterli kontenjanların bulunduğunu dile getiren Dülger, hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağı şekilde planlamalarını tamamladıklarını aktardı.

Dülger, ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarının da 30 Temmuz'da ilan edileceğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz 6-10 Ağustos tarihinde birinci, 13-17 Ağustos tarihinde ikinci, 27-31 Ağustos tarihinde üçüncü ve 3-6 Eylül tarihinde ise dördüncü olmak üzere 4 nakil döneminde de okul tercihinde bulunabilecekler. Tercih sürecinde öğrencilerimiz 3 farklı alanda tercih yapabilme hakkına sahipler. Birincisi merkezi sınava girmişlerse ve istiyorlarsa sınavla öğrenci alan okullara 5 tercihte bulunabilirler. İkincisi yerel yerleştirme kapsamındaki okullara 5 tercihte bulunabiliyorlar. Üçüncüsü ise evlerinden biraz daha uzaktaki pansiyonlu okullara 5 tercihte bulunabiliyorlar. Yani bir öğrenci istemesi halinde toplamda 15 tercih yapabiliyor. Özellikle yerel yerleştirme ile tercihte bulunacak öğrencilerimize ve velilerimize şunu söylemek istiyorum. Öncelikle eğitim bölgelerindeki adreslerine yakın okulları tercih etsinler, bu kendileri açısından oldukça önemli. Bir diğer husus ise tercih sıralaması. Mutlaka gitmek istedikleri kendilerine yakın okulu önce yazsınlar. Puan dengeleri açısından bunlar ehemmiyet gösterecektir. Bize göre bir öğrenci için en iyi okul evine en yakın okul. Bu hassasiyeti tüm öğrenci ve velilerimizin gözetmelerini istirham ediyoruz."

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263