banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Muhalefetten EBA bilançosu

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 6 milyon öğrencinin internete erişimleri ve cihazları olmadığı için uzaktan eğitim sistemi EBA’ya erişemediğini belirterek, CHP’li milletvekillerinin imzaları ile eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

TBMM Başkanlık Divası üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Meclis Araştırma Komisyonu önergesinde; “Eğitimde fırsat eşitliğinin önündeki engellerin tespit edilerek bir an önce ortadan kaldırılması, 18 milyon 241 bin 881 öğrencimizin aynı seviyede ve şartlarda eğitim görmesi ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Tutdere, önergesinde şu bilgileri verdi: “Türkiye’de bilgisayarı olmayan öğrenci sayısı yüzde 33, en yoksul kesimde bilgisayarı olmayan öğrencilerin sayısı yüzde 64, EBA sisteminden derse katılım oranı yüzde 11, EBA sisteminde dersleri çevrimiçi takip oranı ise yüzde 47’dir.

6 milyon öğrencimiz internet erişimi ya da cihazları olmadığı için EBA sistemine hiç erişememiştir.

Kırsal bölgelerimizde yaşayan 1.5 milyon öğrencimiz yaşadığı bölgelerde internet altyapısı mevcut değil. Öğrencilerimizin uzaktan eğitim için gerekli cihazlara ve internet altyapısına sahip olmaması, eğitimde yaşanan eşitsizliklerin daha da derinleşmesine neden olmuştur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263