banner281
Öne Çıkanlar Selami Şahin ayva lokumu Şişecam Topluluğu Berk Uzel genç dansçı

Öğrenciler okulda kurulan “macera parkurları“nda eğlendi

BURSA (AA) - Bursa'da Gazi İlkokulunun öğrencileri, becerilenin geliştirilmesi amacıyla spor salonunda oluşturulan "macera parkurları"nda eğlenceli vakit geçirdi.

Merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde faaliyet gösteren okulda, çocukların hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla aktiviteler düzenlendi.

Velilerin de desteğiyle spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara kazanma, kaybetme dürtüsü olmadan yarışarak kendi kapasitelerini keşfetme ve geliştirme imkanı sağlanmaya çalışıldı.

Öğrenciler, çeşitli malzemelerden oluşturulan macera parkurlarında eğlendi.

Okul Müdürü İhsan Altun, AA muhabirine, okulda daha önce de birçok proje yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin hem fiziksel yeteneklerini keşfetmek hem de birbirleriyle kaynaştırmak için bu etkinliği organize ettiklerini belirten Altun, "Okulumuz kalabalık olduğu için koştukları zaman problem oluşabiliyor. Sürekli bahçede koşmak yerine farklı etkinlikler yaparak zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak için bu etkinliği düzenledik." dedi.

Projeyi şubat ayında başlattıklarını aktaran Altun, şunları kaydetti:

"Logo, denge hareketi, sürünme, atlama, odak noktayı bulma hareketi gibi aletler var. Bunlarla öğrencilerin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladık. Bu etkinlikleri önümüzdeki yıllarda da geliştirerek devam ettireceğiz. İstiyoruz ki Türkiye genelinde bu tür etkinlikler olsun. Çocuklar çok keyif aldılar. Zamanımızı etkinlik yaparak değerlendirmek istiyoruz. Bunları ders programını etkilemeden yapıyoruz. Fiziksel etkinlik derslerinde yapmaya çalışıyoruz."

- "Amacımız yarış değil"

Okulun öğretmenlerinden İclal Avcı ise bu etkinliği çocukların eğlenmesi için düzenlediklerini anlattı.

Çocukların güzel zaman geçirdiğini vurgulayan Avcı, şöyle konuştu:

"Yıllardır spor yapıyorum. Sporun çocuklar üzerindeki etkisini biliyorum. Çocuklar son zamanlarda evde çok fazla kapalı kaldığı için kas gelişimleri çok zayıf. Grup oyunlarında birbirleriyle iletişimlerinde de çok zayıflar. Amacımız yarış değil; çocuklar güzel zaman geçirsinler, basit araçlarla spor yapılabildiğini görebilsinler. Eğlenebilsinler, kaslarını kullansınlar, bilgisayar ve televizyon ortamında çok fazla eğlenemediklerini fark edebilsinler diye düzenledik bu projeyi. Gayet de güzel eğlendiler."

Anahtar Kelimeler:
BursaSurvivor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263