Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Öğretmenlere Tercih sistemi eğitimi

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaöğretime giriş ve tercih sistemi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılına en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Öğrencilerin kaliteli bir eğitim alması için çalıştıklarını ifade eden Aşım, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi yerine liselere geçişte eğitim bölgesi ve sınavsız mahalli yerleştirme sisteminin uygulanacağını belirtti.

Aşım, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gereken hassasiyetin gösterileceğini bildirdi.

Toplantıya, şube müdürleri, okul müdürleri, tercih ve danışmanlık merkezlerinde görevli rehberlik öğretmenleri katıldı.

- Genç Çiftçi Projesi

Kırklareli'nde 160 genç çiftçi, destekleme almaya hak kazandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genç Çiftçi Projesi'ni önemsediklerini söyledi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen proje kapsamında il proje değerlendirme komisyonu tarafından yapılan başvuruların incelendiğini ifade eden Ortan, 160 genç çiftçinin hibe desteği almaya hak kazandığını kaydetti.

Genç çiftçilere, arıcılık, mantarcılık, tıbbi aromatik bitkiler, örtüaltı tesisi, ipek böceği, büyükbaş ve küçükbaş desteklemesi verileceğini aktaran Ortan, hak kazanan genç çiftçilerin 13 Temmuz tarihine kadar hibe sözleşmesi imzalamaları gerektiğini belirtti.

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263