banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Sakarya’da mesleği olmayana meslek!

SAKARYA (İGFA) - İşverenlerin bulmakta zorlandıkları Gazaltı ve Çelik Kaynakçılığına ortak çözüm bulundu.  Mesleği olmayanlara meslek, işverenlere de nitelikli istihdam sağlamak amacıyla 'gazaltı ve çelik kaynakçılığı' için Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kaynak atölyeleri imzalanan protokolle eğitime açıldı. 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) düzenlenen protokol törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya ve SGK İl Müdürü Erhan Çavuş  katılarak kurs protokolünü birlikte imzaladılar.  Düzenlenecek programlardan hem mesleği olmayanlar ve hem de geçerli bir belgesi veya mesleki yeterlik belgesi olmayıp da iş arayanlar faydalanabilecekleri öğrenildi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya’nın dünyaya açılan bir şehir olduğunu belirterek , “Bu bakımdan insanlarımızı geleceğe yönelik yetiştirmeliyiz. Ar-Ge ve tasarım yapan bir şehir Sakarya. Sektörde çalışacakları ne kadar nitelikli hale getirirseniz o kadar başarılı olursunuz. İstihdam sayısından ziyade alınacak verim çok önemli. Sakarya’nın da geleceğine yön verecek olan bu husus güzel bir proje. Güzel işbirlikleri ile güzel adımlar ve çalışmalar yapılıyor. Protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263