banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Üsküdar Üniversitesi'nde mezuniyet töreni

Üsküdar Üniversitesi'nin 2017-2018 akademik yılında ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından mezun olan 4 bin 900 öğrenci diplomalarını törenle aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, mezuniyet töreni Ataşehir'deki Ülker Spor etkinlik salonunda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu yıl beşinci kez mezuniyet töreni düzenlediklerini söyledi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Tarhan, şunları kaydetti:

"Muhakkak hedef piramidiniz olsun. Hedef piramidi olan kişi en yükseğe somut değil, soyut hedeflerini koyar. Nasıl bir insan olmalıyım? Hayatımın sonuna geldiğim zaman nasıl anılmalıyım? diye düşünür. Hayatımızın sonuna geldiğimizde nasıl anılmayı istiyorsak ego idealimize o hedefi koyalım. Somut hedeflerle sınırlı kalırsak sadece ev ya da araba hayali ile yaşarsak emin olun o hedeflere ulaşmak da zor oluyor mutlu olmak da zor oluyor.

Emeğinizle kazanmanız önemli. Alın terinizle kazanabilmek ve değer yargılarınızın olması ve onurunuzla yaşayabilmek çok önemli. Başınız dik yaşayabilmeniz için bu hedeflerinizi ve yol haritanızı iyi belirlemeniz önemli. Bir zorlukla karşılaştığınız zaman ümitsizlik en büyük düşmanınız olsun. Bir diğer tavsiyem teknolojiyle barışık olun ama teknoloji amaç değil, araçtır."

Üsküdar Üniversitesi olarak verdikleri iki önemli ders olduğunu belirten Prof. Dr. Tarhan, "Bunlardan biri Proje Kültürü ve Girişimcilik, diğeri Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri dersi. Sadece başarı odaklı değil, aynı zamanda kendimizle barışık olmayı da hedeflememiz lazım. İyi insan olmayı da hedeflememiz lazım. Mutlu olmanın bilimini de öğrenmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

- Mezuniyet töreninde sürpriz evlenme teklifi

Ergoterapi bölümünden mezun olan Ahmet Fatih Altay, aynı bölümde 4. sınıf öğrencisi olan Rumeysa Açıkkol'a evlilik teklifi yaptı.

İzleyici sıralarında oturan ve şaşkınlık yaşayan Açıkkol, "evet" cevabını verdi. Arkadaşları, çiftin sevincine ortak oldu.

Daha sonra diplomalarını alan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263